Opstarten een cylinder Ruston diesel
Opstarten een cylinder Ruston diesel (Foto: aangeleverd)

Koren op de molen voor liefhebber

'T ZAND - Ook dit jaar wordt weer een historisch molenfestival georganiseerd op het terrein van Korenmolen de Hoop, aan de parallelweg in ’t Zand. De activiteitencommissie heeft weer zijn best gedaan om een interessant programma samen te stellen. Stationaire machines, tractoren, oude auto’s en vrachtauto’s zullen hun opwachting maken op het festivalterrein.

Zo zal onder andere Zantemer, Cor van der Hulst aanwezig zijn met een drietal oldtimers uit zijn eigen privécollectie. Al zijn Amerikaanse limousines zijn in onberispelijke staat van onderhoud en een lust voor het oog.

Ambachten

Maar het draait niet enkel om techniek. Ook oude ambachten komen aan bod zoals een rietdekkers demonstratie, strovlechten, kantklossen en het spinnen van wol. Zomaar een kleine greep uit het brede aanbod van activiteiten op deze dag.

Maaltechniek

Uiteraard draait ook de Korenmolen en zal er op 'de wind' tarwe vermalen worden tot tarwemeel. Altijd weer een boeiend gezicht hoe met wind en maalstenen het graan vermalen wordt tot een bruikbaar meelproduct voor de dagelijkse boterham. Molenaar Bakker en Fortgens staan paraat voor een demonstratie met de maaltechniek uit inmiddels vervlogen tijden.

Ook het bereidingsproces van een oeroud likeurtje als Advocaat kan worden bekeken en als u geluk heeft, geproefd. Het beloofd weer een mooie dag te worden met een enerverend programma voor jong en oud.

Dit historisch getinte festival zal gehouden worden op zondag 18 augustus as, tussen 11.00 en 16.00 uur.

Meer berichten