(Foto: aangeleverd)

Nieuwe cursussen bij TAS'82

SCHAGEN - Wandelen kan altijd en overal, maar soms is een stok achter de deur best fijn. Trainen in groepsverband werkt motiverend en stimulerend en het kan een goede voorbereiding zijn op deelname aan wandelevenementen of wintersport (wandelen in de bergen/ langlaufen, etc.) TAS '82 biedt in september weer diverse nieuwe cursussen aan.

Maandag 2 september starten twee nieuwe wandelbootcamp-cursussen. Dit wordt al de derde editie, met een beginnersgroep en een gevorderde groep. Dit zijn wandeltrainingen in combinatie met spierversterkende oefeningen op de atletiekbaan in Schagen. Dames en heren (vanaf 18 jaar) kunnen meedoen. Tien weken lang kunnen de deelnemers op maandagavond van 19.15-20.15 uur (beginners) of van 20.15-21.15 uur (gevorderden) de gevarieerde trainingen ervaren. De cursus kost € 50,-. Na de cursus is het mogelijk om lid te worden van de vereniging (dit is uiteraard geen verplichting) en is deelnemen aan de andere wandeltrainingen die gegeven worden binnen de vereniging ook mogelijk.

Donderdag 5 september 19.00 uur start een beginnerscursus hardlopen. Trainen onder professionele begeleiding om de 5 km te kunnen volbrengen op zondag 3 november tijdens de boerenkoolloop in Warmenhuizen. Via een schema van 10 weken (1 keer per week onder begeleiding en 2 keer per week via een loopschema) wordt gewerkt naar het volbrengen van een 5 km. Naast de trainingen (met hartslagmeter) krijg je ook informatie over kleding, schoeisel, voeding en zal er speciale aandacht worden besteed aan blessurepreventie en- behandeling. De cursus is inclusief startbewijs en kost € 60,-.

Vrijdag 6 september van 09.00 uur tot 10.00 uur start een nieuwe 'Running and More' cursus. Hardlooptrainingen voor volwassenen (dames/heren), in combinatie met spierversterkende oefeningen op een gevarieerde manier. Tijdens de 'Running and More' trainingen gaat het niet alleen om het hardlopen, maar combineren wij het lopen met krachtoefeningen (buik-, arm- en beenspieren). Voor tien trainingen betaalt u voor deze cursus € 50,-.

Meer informatie en opgave kan via www.tas82.nl.

Meer berichten