(Foto: )

Baasje gezocht

In de DierenOpvang zitten op dit moment meer dan veertig konijnen.

Sinds jaren is het niet meer zo vreselijk druk geweest met langoortjes. Dit betekent dagelijks een hele verzorging waarvoor tijdelijk extra vrijwilligers nodig zijn. Nieuwe vrijwilligers die een ochtendje willen helpen zijn daarom van harte welkom!

Konijnengezelschap is een voorwaarde

De dieren worden overal zwervend aangetroffen en niemand die ze blijkbaar mist. Waarschijnlijk worden konijnen toch wat onverantwoord en veel te snel aangeschaft en daarna net zo makkelijk weer van de hand gedaan. Ook Mister, hij werd midden op straat gevonden in een afgesloten doos. Mager en met een vreselijk vieze vacht.

Mister ziet er inmiddels weer toonbaar uit, is voorzien van de nodige behandelingen en vaccinatie. En natuurlijk is hij gecastreerd. Echt veilig bij een voedster is hij vanaf half september.

Dat is vanuit de opvang wel een voorwaarde. Konijnen worden vrijwel zonder uitzondering alleen geplaatst als ze ook echt konijnengezelschap krijgen. Plus natuurlijk een ruim hok en goede verzorging.


Hoe oud Mister is weten we niet, maar sowieso kan een konijn makkelijk de leeftijd van tien jaar bereiken. Ook daar moet bij aanschaf zeker rekening mee gehouden worden.

Wie meer wil weten of kennis wil komen maken kan bellen, of kan tijdens de bezoektijden even langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon.
Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn of bel 0224-551818. www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten