Renners racen door het strand van natuurzwembad 't Petje
Renners racen door het strand van natuurzwembad 't Petje ((Foto: aangeleverd))

22ste ATB Wedstrijd Zijdewinder kermis

ZIJDEWIND - Op de zondag van Zijdewinder kermis, 8 september, vinden wederom de jaarlijkse mountainbike wedstrijden plaats. Na de succesvolle voorgaande edities heeft Stichting ATB Zijdewind er alles aan gedaan om er weer een spetterend fietsfeest van te maken.

Parcours met uitdagende obstakels

Het parcours is, op enkele kleine wijzigingen na, vrijwel hetzelfde als vorig jaar. De start van de wedstrijden bevindt zich achter de kermistent. Traditioneel moeten de renners de dijk langs de ringvaart en de bekende bruggen over de vaart meerdere keren bedwingen. Het parcours voert de renners verder over de spectaculaire springschans bij de rotonde en door het strand van natuurzwembad 't Petje. Uiteraard rijden de renners rijden weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. De finish bevindt zich op de Zandweg tegenover de ingang van het kermisterrein.

Muziek

Het publiek en de renners kunnen direct na de laatste wedstrijd hun dorst lessen in en bij de feesttent en genieten van de muziek. Lokale band BITTERFLY met artiesten uit Zijdewind, 't Veld en Waarland doen hun best om ervoor te zorgen dat renners hun verzuurde benen niet meer voelen.

Dames duo estafette

Voor de vrouwelijke fietsers wordt speciaal een duo estafette georganiseerd; het onderdeel waarin de vrouwen samen in een estafette-vorm in totaal 4 ronden rijden. Twee dames rijden om en om een ronde, waarbij het estafettestokje een bidon is met een transponder voor de tijdwaarneming. Dus dames, getraind of ongetraind: zoek een fietsvriendin en schrijf je in. Dames die de wedstrijd alleen willen rijden, kunnen starten bij de individuele dames.

Prijzenpot

Er wordt gereden met elektronische tijdregistratie waarbij een chip in het stuurbord is verwerkt, dat de renner als aandenken mag houden. Bij de jeugd is er voor iedere deelnemer een herinnering en worden er na de wedstrijd pannenkoeken gebakken bij Kolkman Zijdewind. Oudere deelnemers strijden om een goed gevulde prijzenpot. Rijden op een cyclocross fiets is toegestaan, deelname is voor eigen risico en een valhelm is verplicht.

Via de website www.atbzijdewind.nl kunt u zich tot donderdagmiddag 5 september 16.00 uur inschrijven, zodat u op de dag zelf alleen het stuurbord(nummer) hoeft af te halen. Deelnamekosten bij voorinschrijving zijn € 7,50 (ipv € 10,-). Voor de jeugd is het gratis. Inschrijven kan op de dag zelf bij fietsenwinkel Kolkman Zijdewind, Havenstraat 38.

Programma

Dit is het programma van zondag 8 september.
10.00 uur - Inschrijving open
11.00 uur - Jeugd t/m 10 jaar ca. 15 min. (3 eindprijzen)
11.30 uur - Dames individueel vanaf 15 jaar ca. 40 min. (5 eindprijzen)
11.30 uur - Funklasse ca. 50 min. (5 eindprijzen)
12.30 uur - Topklasse ca. 60 min. (15 eindprijzen)
12.30 uur - Nieuwelingen/Junioren 15 t/m 19 jr. ca. 45 min. (5 eindprijzen)
14.15 uur - Plaatselijke heren vanaf 15 jaar ca. 40 min. (10 eindprijzen)
14.15 uur - Jeugd 13 en 14 jaar ca. 25 min. (3 eindprijzen)
14.15 uur - Jeugd 11 en 12 jaar ca. 20 min. (3 eindprijzen)
14.15 uur - Dames in duo estafette ca. 40 min. (3 eindprijzen)

Meer berichten