(Foto: Scagon)

Turks Fruit in Schager Nacht

SCHAGEN – De nachtfilm is in de stad geen alledaags verschijnsel. Als 5 oktober nog heel pril is (3.00 uur) beleeft Schagen het weer eens, nu in het Scagon.

Schagen heeft veertig jaar een schouwburg(je). Dat wordt gevierd met een theatermarathon van veertig uur. Een veelkleurige non-stopshow, die start als vrijdag 5 oktober net is geboren en eindigt als op 6 oktober de zonsondergang in zicht is (18 uur). Het gebeurt allemaal in het Scagon-theater.

Heel veel culturele clubs uit de regio zetten hun schouders onder het evenement. Om te beginnen filmhuis De Luxe, het filmhuis dat iedere donderdag en vrijdag kwaliteitsfilms in het Scagon presenteert. Ze bijten met de klassieker The Last Waltz het spits af. Het begintijdstip is weggelegd voor mensen die Klaas Vaak moeiteloos op het verkeerde been zetten: 3.00 uur.

Bij velen staat de Last Waltz in de top van de concertfilms. Het afscheidsconcert van The Band, leent zich voor een realistisch verhaal, waarin niet alleen het goud van het succes blinkt.

Voor de echte nachtbrakers en de vroege vogels: om kwart over vijf, begint Turks Fruit, de grote Nederlandse klassieker. Nog één keer een groot eerbetoon aan de onlangs overleden Rutger Hauer, die samen met Monique van der Ven schittert in deze eertijds grensverleggende film.

Wie de films wil zien, vindt geen kassa op zijn of haar weg.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag zijn er volop activiteiten in het Scagon. Er ligt zelfs een uitdaging: van half een tot vijf uur is er een Open Podium, een kans voor een ieder, die de roep van de theaterplanken hoort. Dat kan met toneel, hiphop, goochelen, noem maar op. Info: programmering@scagontheater.nl of 06-13214434.

Meer berichten