(Foto: aangeleverd)

Het Scagon knipoogt naar de jeugd

SCHAGEN – In het weekeinde van 5 en 6 oktober viert Schagen het veertigjarig bestaan van Scagon, de schouwburg die sinds ruim zes jaar in Markt18 is gevestigd. Het jubileumprogramma ziet er met veertig uur non-stop theater, van zaterdagmorgen 1 uur tot en met zondagmiddag 17 uur, indrukwekkend uit. Veertig uur non-stop theater in het Scagon, met groot feest voor de jeugd, want het programma is doorspekt met onderdelen, die de kinderziel strelen.

Het Scagon vindt al heel lang dat kind en cultuur elkaar in de ogen moeten kijken. Vooral daarom zijn er veel activiteiten gepland, die de jeugd gratis kan bezoeken. Want het theater is er voor iedereen.

Hoe ziet de theatrale snoepwinkel eruit? Bijvoorbeeld met de aanstekelijke shows van de drie Schager balletscholen (zaterdag van 9.30-11.30 uur), waarbij de jongste jeugd een aandoenlijke hoofdrol speelt. Daarnaast zijn er eigentijdse dansen te zien.

Direct hierna kunnen de aanwezigen, jong en oud, zelf muziek maken tijdens de workshops djembé (zeg maar trommelen) van Benito Kaarsboom. De Afrikaanse percussie wordt afgewisseld met keurturnen van Lycurgus-Advendo (11.30-13.30 uur). De jeugd kan om 13.30 uur in de foyer even bijkomen: daar is dan een goochelshow.

Jeugdcircus Acrobatico brengt zaterdagmiddag een veelkleurige, fantasierijke voorstelling op het podium van het Scagon. Met grappen, grollen, voor de jeugd herkenbare muziek, gewaagde acrobatiek en een creatieve verhaallijn. Dit is dan ook het enige programmaonderdeel, waarvoor je wel een kaartje nodig hebt. Deze kost 8,50 euro en is te koop via www.scagontheater.nl

Zondagmorgen, als de dauw nog op de velden staat, zijn de kinderen alweer welkom. Filmhuis De Luxe trakteert dan op de film Pluk en de Petteflet (7.15-9.00 uur). De exacte tijden en het volledige programma van de theatermarathon zijn te vinden op www.scagontheater.nl.

Meer berichten