Jane Kramer die met een hattrick de overwinning forceerde
Jane Kramer die met een hattrick de overwinning forceerde (Thomas Moras)

Winst VZV tegen verdienstelijk spelend Voorwaarts

'T ZAND - VZV heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen Voorwaarts gewonnen, hoewel dat echter niet echt overtuigend gebeurde.

De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken en had door treffers van Silvana Koppen, Esma Staal en Maud Kruijer binnen 3 min. al een 3-0 voorsprong. Er werd door beide teams in een hoog tempo gespeeld en Voorwaarts kwam ook steeds beter in de wedstrijd.

Na een snelle 5-1 voorsprong werd het spel minder en kon het team van trainer/coach Maurice Veringa zowaar weer terug in de wedstrijd komen. Halverwege de eerste helft was de achterstand door Voorwaarts bijna ongedaan gemaakt op 8-7. Onder luide aanmoediging en tromgeroffel van de supporters uit Twello werd VZV onder druk gezet maar VZV keepster Amber Zomerdijk toonde telkens haar klasse.

De anders zo luidruchtig VZV aanhang liet het afweten en vlak voor het rust signaal van de voortreffelijk fluitende scheidrechters Duineveld & Bakker nam Voorwaarts zelfs een 12-13 voorsprong.

Ruststand 12-13.

Onder de rust werd een nieuwe actie gelanceerd door de VZV selectie om de oplopende kosten door de uitstekende prestaties het hoofd te kunnen bieden. Niemand minder dan de trouwe VZV supporter en voormalig Pastor wist de eerste prijs, 2 vrijkaarten voor de komende Europese wedstrijden in de wacht te slepen.

Na de pauze zouden de bakens verzet moeten worden om niet op een nederlaag door deze debutant getrakteerd te worden. Voorwaarts scoorde nog wel de 13-15 maar het was het team van trainer/coach Rolf Schulte die met 6 doelpunten op rij een comfortabel lijkende 19-15 voorsprong pakte. Hierna verslapte de concentratie bij de thuisploeg en kon hun tegenstander weer terug in de wedstrijd komen door uitstekende reddingen van de keepsters en onder aanvoering van Lisa Oosterwijk. Voorwaarts kwam van 22-17 terug naar 23-21 en de thuisploeg had het geluk aan haar zijde toen de volgende aanval via de binnenkant van de paal terug het veld insprong. Het was Jane Kramer die de wedstrijd besliste en drie maal achter elkaar het net wist te vinden met onhoudbare pegels uit de tweede lijn terwijl keepster Lisanne Bakker nog een strafworp stopte. Deze voorsprong gaf Juri Unirek/VZV niet meer uit handen en wacht volgende week de derby tegen SEW.

Eindstand 27-21.

Doelpunten: Esma Staal 7, Silvana Koppen 3, Jane Kramer 3, Djazzmin Trabelsi 3, Maud Kruijer 2, Dominique Koppe 2, Lisa Vlug 2, Lisanne Kolken 2, Roos de Vries 1, Kim Jimmink 1 en Lotte Prak 1,

Meer berichten