Schets van hospice
Schets van hospice ((Foto: aangeleverd))

Kledinginzameling Twice levert een mooi bedrag op

HOLLANDS KROON - In juli opende Bart Visser kringloopwinkel Twice, in het voormalige pand van Wigbout Decoratie. Aan de opening koppelde Bart meteen een goed doel, stichting Hospice Hollands Kroon, Het Tweede Thuis. Iedere ingeleverde kilo aan spullen bracht € 0,50 op voor het hospice. In totaal is er 1042 kilo ingeleverd.

Wij zijn heel blij met het bedrag van € 521,-, het brengt ons weer een stapje dichterbij het bedrag dat we nodig hebben, vertelt Patricia Wijnmalen, initiatiefneemster van het hospice.

Een hospice is heel belangrijk voor ons allemaal', vertelt Bart tijdens de uitreiking van de cheque. "Ik denk als een van je naasten ernstig ziek is, dat het fijn is dat je in de buurt een plek hebt om diegene te ondersteunen. De verwachting is dan ook dat we dit goede doel over een tijdje nogmaals zullen ondersteunen."

Inmiddels mag de stichting bouwen, maar er is nog steeds geld nodig om dit mogelijk te maken. Niet alleen de investering moet zelf worden gedragen, ook de exploitatie voor de eerste twee jaar. Pas daarna komt de stichting in aanmerking voor een vergoeding van het ministerie. Meer informatie over het hospice is te vinden op de website www.hettweedethuis.nl

Hierbij het filmpje van de uitreiking van de cheque. 

Meer berichten