(Foto: Roman Melikhov)

Beentjes van de vloer in centrum Schagen

SCHAGEN - Het hart van Schagen klopt koopzondag 29 september ietsje sneller: op de Markt, in de Muziektuin en op het plein van het Makado wordt van 14.00 tot 16.0 0uur volop gedanst.

Dansen, als het op tv is, scoort steevast hoge kijkcijfers. De populariteit is zichtbaar in de grote toeloop bij ballet- en dansscholen. Met vissen is dansen in de regio de meest beoefende sport. Een sport? Ja zeker: het Internationaal Olympisch Comité erkent dansen al sinds 1997 als sport en het is een van de opties als onderdeel van een van de komende Spelen.

De Schager dansers brengen dolgraag hun enthousiasme over op het publiek. Want dansen is, naast bewegen, een sociale activiteit waarbij gezelligheid, vriendschap en het wegnemen van eenzaamheid een positieve rol spelen.

Balletschool Schagen, Danscentrum Chantal, dansschool Sizzling Salsa (salsa en latin) en de Westfriese Dansgroep maken er 29 september samen met de SES een feestje van. Ze brengen een gevarieerd programma: van het cultuurgoed van de Dansgroep via Zuid-Amerika naar de eigentijdse dansen van de balletscholen. Het wordt een bont spektakel waaraan jong en oud actief deelnemen.

Meer berichten