West-Fries Muzikantencollectief brengt Ode aan Zappa
West-Fries Muzikantencollectief brengt Ode aan Zappa ((Foto: Fenke Langedijk))

Ode aan Zappa in Cultuurkerkje Oudesluis

OUDESLUIS - Het West-Fries muzikantencollectief brengt 12 oktober, 20.00 uur in het Cultuurkerkje Oudesluis een ode aan Zappa.

Frank Zappa wordt als een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw beschouwd. Hij streefde niet naar en enorm commercieel succes. Toch staat Zappa bekend als een genie onder muziekliefhebbers die houden van het niet-alledaagse. Maar ook zijn zwarte humor speelt mee, en die humor zien in het combineren van simpele met het ingewikkelde. Over zijn zangkwaliteiten was Zappa zelf minder tevreden. Zo stelde hij in een interview, dat als hij auditie zou hebben gedaan voor zijn eigen band, hij niet zou worden aangenomen

De gelegenheidsformatie die in Cultuurkerkje Oudesluis optreedt, bestaat uit 12 musici. Ze brengen diverse werken van Zappa ten gehore. Hun spel is doorspekt met authenticiteit en virtuositeit; zelfs zonder Zappa een niet te missen ervaring, bij het origineel kom je niet meer. Zo brengt het West-Fries muzikantencollectief een ode aan Frank Zappa die in 1993 overleed.

Het muzikantencollectief bestaat uit Isabelle Reus, Bregtje van Schaijik, Anouk Koppies, Steffen Snip, John van der Schaaf, Bert Schipper, Jee Cee Brinksma, Hans Schipper, Jan Koehoorn, Enrico Kors en Martin Middelkoop. Op de voorgrond initiatiefnemer Hans Malagride.

'Frank isn't dead, he just smells funny', is een kwinkslag naar Zappa's fameuze uitspraak over jazzmuziek. Geniet van een combinatie van rock, jazz en psychedelic zoals alleen Zappa dat kon! De Ode aan Zappa is een initiatief van Hans Malagride, John van der Schaaf en Steffen Snip.

Locatie: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis. Entree: 15 euro pp (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree). Reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/

Hieronder ziet u een impressie

Meer berichten