(Foto: )

Karel Kok, 40 jarig Jubileum als dirigent!

Dirigent Karel Kok jubileert

SCHAGEN - Dit najaar viert Karel Kok zijn 40-jarig jubileum als dirigent met een concert, zondag 13 oktober, in de Grote Kerk op de Markt in Schagen met als titel 'Songs of Joy'.

De eerste 20 jaar was Karel amateur. Na het behalen van zijn HBO-diploma in 1999 werkt hij 20 jaar als professioneel dirigent en werd het voor hem mogelijk muziek uit het hogere segment uit te gaan voeren. Een lange loopbaan volgde, waarin hij koren heeft gedirigeerd met uiteenlopend repertoire uit alle stijlperioden. Koren die begeleid werden door diverse pianisten, organisten en orkesten. Een carrière met veel hoogtepunten, tientallen concerten, Radio- en tv-opnames, samenwerking met meerdere internationale zangers en zangeressen en optredens in het buitenland.

"De voorbereidingen gaan goed", laat Karel weten, "ik heb er zin in! We hebben de laatste tijd hard gewerkt om er iets moois van te maken." Karel geeft aan dat de opleiding tot dirigent voor hem een keerpunt was. "Na de opleiding koos ik ervoor om als professional door te gaan. Ik wist natuurlijk van niets, maar na mijn eindexamen kreeg ik direct een grote opdracht en ook daarna heb ik me helemaal gericht op de muziek. Niet alleen verbreedde dat de kring van mensen om mij heen, ik kwam zelf op een steeds hoger niveau van de muziek. Het is mijn inspiratie en uitdaging om ermee bezig te gaan. Om te werken met de harmonie en de verfijning en de schoonheid die de componisten hebben genoteerd. Er is nog zoveel mooie muziek, die ik elke keer weer kan vormgeven. Het eind is voor mij, na deze veertig naar, nog lang niet in zicht!"

Het jubileum was wel de aanleiding voor de organisatie van dit concert. Alle 5 koren die momenteel door Kok worden gedirigeerd, werken mee aan dit jubileum en voeren muziek uit eigen repertoire uit, begeleid op piano en met orkest. Het is een veelzijdig programma, samengesteld met muziek van de 17e eeuw tot heden. Klassiek, populair, gemengde koren en vrouwenkoren wisselen elkaar af in dit bijzondere concert waarin harmonie en schoonheid de belangrijkste basis vormen.

Karel Kok 40 jaar dirigent, gepassioneerd musicus en bovenal gedreven om het beste uit de muziek en de mensen waarmee hij samenwerkt te halen. Altijd strevend naar het hoogst haalbare maar vooral om met elkaar te genieten van wat muziek kan betekenen voor mensen. Wie bij Karel Kok zingt, voelt zich gezien, gehoord en mag volop genieten. Een concert om mee te maken!

Aanvang 15.00 uur, toegang € 15,00. Kerk open 14.30 uur.

Kaarten aan de ingang, reserveren wordt aanbevolen: karelkok@xs4all.nl, of bij Muziekpraktijk Karel Kok, Grote Sloot 341, 1751 LC Schagerbrug, telefoon: 06-51661564.

Meer berichten