Het doel is vanuit begrip en respect afspraken met elkaar maken
Het doel is vanuit begrip en respect afspraken met elkaar maken ((Foto: aangeleverd))

Collegiaal ouderschap ná de scheiding?

ALKMAAR - Natuurlijk moet jullie scheiding juridisch goed geregeld worden, beschouw dat als geDAAN. Daniëlla den Iseger, eigenaar van DAAN mediation, heeft een visie. Van elkaar horen, zien en zwijgen naar elkaar horen, zien én begrijpen. Collegiaal ouderschap ná de scheiding? Het kán. Dat is het doel. Want als dat lukt, dan kun je vanuit begrip en respect afspraken met elkaar maken.

DAAN mediation is een legal mediation praktijk, SCHIP gecertificeerd, met een focus op gezinnen. De praktijk sluit net haar deelname af aan de Week van Mediation met mooie bijeenkomsten in Pand RAAK en De Telefooncentrale. Een week waarin er aandacht wordt gevraagd voor mediation als belangrijke optie voor alternatieve wijzen van geschillen beslechting.

Als je de mantel der liefde hebt af gedaan dan wordt de relatie killer en kun je in communicatie en gedrag niet meer hetzelfde laten zien als dat je voorheen deed toen je nog gezamenlijk in een relatie zat. Ontzettend moeilijk want je hebt wel gezamenlijk een communicatie- én ruzie patroon ontwikkeld waarmee je ten opzichte van elkaar vertrouwd bent geraakt. Nu je gaat scheiden gaat er ook een actief rouwproces van start, niet alleen bij jullie als ouders maar ook bij de kinderen.

Hierin geen (bewuste) stappen met elkaar zetten leidt (al dan niet op langer termijn) tot onbegrip, verwijdering en zelfs conflicten. De stap naar collegiaal ouderschap is er een die bewust genomen moet worden. DAAN mediation helpt jullie als gezin aan deze inzichten, zodat jullie zinvolle stappen voorwaarts kunnen zetten. De scheiding wordt op die manier geen last maar een ervaring, die een ieder binnen het gezin in de toekomst kan (blijven) dragen.

Hoe wij niet alleen jou maar ook de kinderen in scheiding centraal stellen? Bij DAAN is het de "Maand van Mediation". Voor alle in behandeling genomen SCHIP trajecten of scheidingsmediations, tot en met 15 november a.s., doneert DAAN 200 euro per traject aan Stichting Villa Pinedo. De Stichting waar kinderen de adviseurs zijn van volwassenen.

www.daan-mediation.com www.villapinedo.nl

Meer berichten