Archieffoto: Jane Kramer Topscorer met 6 haarzuivere Pegels!
Archieffoto: Jane Kramer Topscorer met 6 haarzuivere Pegels! (T. Moras)

Otto Work Force/VOC wint verdiend maar geflatteerd van JuRo Unirek/VZV 32-23.

'T ZAND - Het team van Otto Work Force/VOC heeft de strijd om de eerste plaats tegen JuRo Unirek/VZV in hun voordeel beslist. (32-23)

De ploeg van trainer/coach Ricardo Clareis won verdiend maar wel wat geflatteerd van Juro Unirek/VZV dat tot de slotfase in het spoor van hun tegenstander wist te blijven. VZV kwam prima uit de startblokken en kwam na 5 min. door 3 pegels van Jane Kramer en een treffer van Djazzmin Trabelsi op een 1-4 voorsprong. Bij VZV liet Amber Zomerdijk met geweldige reddingen zien waarom zij tot de beste keepster van Nederland in de Eredivisie was gekozen.

VOC kwam wel beter in de wedstrijd en produceerde na 7 min. de aansluitingstreffer waarna wederom Jane Kramer met een fabelachtig schot in de kruising de 3-5 aantekende. VZV kwam steeds meer in de verdrukking en onder druk gezet, Esma Staal nam de 4-6 nog voor haar rekening maar daarna was het de thuisploeg die het heft in handen nam.

Bij de stand 7-6 halverwege de eerste helft nam coach Rolf Schulte een Time out om meer grip te krijgen op de aanvalsdrift van de Amsterdammers. Deze ingreep miste z'n uitwerking en VOC vergrote de marge voor het rustsignaal van het consequent fluitende Damesscheidsrechters koppel van Dijk en Smit. Voor VZV scoorde Lisanne Kolken nog uit een strafworp en Florance Kos nog 2 fraaie treffers maar de laatste goal voor de thee was voor de thuisploeg.

Ruststand 14-9.

Na de pauze begon JuRo Unirek VZV net als het begin van de wedstrijd bijzonder sterk, na 5 min. had VZV de achterstand door snelle uitvallen en fraaie treffers van Jane Kramer, Lisanne Kolken, Esma Staal, Lotte Prak en een harde pegel van Kim Jimmink ongedaan gemaakt 14-14.

VZV was weer helemaal terug in de wedstrijd en was alles weer mogelijk, het grote aantal meegereisde supporters veerde onder aanvoering van de trommelaars weer op en moedigde hun team aan. Al nam de thuisploeg nog wel een 16 -14 voorsprong die door Carmen v d Kroon en de op schot zijnde Jane Kramer weer werd gelijk getrokken.

Beide teams bleven tot 10 min. voor het einde aan elkaar gewaagd en stopte VOC goalie Romy Verheij die de ook bijzonder sterk acterende Marit Huiberts had vervangen nog een break van VZV maar op een treffer van Kim Jimmink en drie uitstekend benutte strafworpen van penalty killer Lisanne Kolken had ze geen verweer 22-21. Een strafworp van VOC werd hierna verzilverd en het team van Ricardo Clareis demarreerde vervolgens in no time naar een onoverbrugbare 26-21voorsprong.

Esma Staal en Lotte Prak gaven het team van Rolf Schulte nog enige hoop op meer 26-23, een fraaie lob en een door Nikita v d Vliet benutte penalty28-23 maakte mede door onnauwkeurigheid in de afwerking bij VZV aan alle verwachtingen een einde. VOC speelde een gewonnen wedstrijd en wist die in de laatste 5 min. nog uitte bouwen naar verdiende maar ietwat geflatteerde ruime overwinning ,VZV blijft door deze nederlaag tweede op de ranglijst.

Einduitslag 32-23.

Zaterdag 26 okt. speelt JuRo Unirek/VZV Ds1 tegen Borhave Ds1 in Sporthal 't Zijveld aanvang 19.00 uur.

Meer berichten