(Foto: aangeleverd)

Uitslagen Wfjc en Kata training

Twee thuis overwinningen team EBI-Sports

TUITJENHORN - Afgelopen zaterdag moest het senioren team van EBI-Sports in de eigen dojo in Tuitjenhorn judoën.

De eerste wedstrijd was tegen Hiki Wake uit Hoogwoud. Het was een spannende wedstrijd die gelijk op ging. Bart van Duin begon bij zijn debuut in het senioren team met een overwinning en Douwe Baert maakte het beslissende punt voor EBI-Sports en wonnen zo met 8-6.

De tweede wedstrijd was tegen Kodokan uit Purmerend. Helaas kon Bart net niet een overwinning behalen maar wonnen Quando, Mats, Chris en Douwe met een Ippon en werd ook deze wedstrijd 8-6 voor EBI-Sports.

Helaas vielen in de derde wedstrijd van de avond de potjes net de andere kant op en wist alleen Maarten met een mooie schouderworp te winnen maar werd er met het team wel verloren van Salomons.
Uiteindelijk was de coach toch tevreden met een mooie start van het seizoen en hopelijk blijven we dit seizoen meedoen voor een podium plek.
Het team bestond deze keer uit: Bart van Duin, Quando Nijenhuis, Mats Timmerman, Chris Jonker, Douwe Baert en Maarten Pietersen.

Op de zondag was er een Kata training in Alkmaar. Daar werd onder leiding van 7e dan Trainer Joop Pauel het Nage No Kata getraind. Dit Kata bestaat uit 5 series met staande worpen die je rechts en links moet kunnen demonstreren. Het was weer een leerzame ochtend voor Bryan, Chris en Robin om zichzelf voor te bereiden op de zwarte band en 2e dan.

Meer berichten