Issabelle Beernaert vertelt over de taal van het lichaam.
Issabelle Beernaert vertelt over de taal van het lichaam. ((Foto: aangeleverd))

Uniek voorproefje topballet voorstelling 'Laat me' in Scagon

SCHAGEN – De Belgische première van 'Laat me', de nieuwste voorstelling van choreografe Isabelle Beernaert, is zaterdag 16 november in de Stadsschouwburg in Antwerpen. De Vlaamse theatermaakster geeft hiervan maandag 4 november al een voorproefje van dit stuk, waar balletliefhebbers enorm naar uitkijken.

Beernaert neemt vier dansers mee, die bezig zijn met de laatste details van 'Laat me", een voorstelling die de tijdsgeest van nu ademt. Bij deze aflevering van Kunst Verklaard is daarom veel te zien.

DNA van de dans

Isabelle geeft op haar site het DNA van de dans prachtig weer: "Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid, het is stil, maar tegelijkertijd zegt het zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker … De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte als een penseel op een schilderij, als een pen op een wit blad papier. De danser neemt je mee in het verhaal. Wat moet je hiervoor doen? Stilzitten, kijken en luisteren. Niets anders. En dan zie je het, voel je het, ervaar je het. De trillingen, de energie, het onbeschrijfelijke… de fluisteringen van de ziel."

De vooraanstaande choreografe, die heel veel vanuit het gevoel werkt, verheldert in haar Vlaamse taal de lichaamstaal van de dansers. In haar visie is het lichaam de taal van de ziel. Het verhaal van de kunst, die ballet heet, wordt hiermee voor een ieder helder.

Kunst Verklaard met Isabelle Beernaert kwam mede tot stand door een unieke samenwerking tussen Balletschool Schagen, Dansstudio Chantal en Dansschool Rebounce. Kaarten voor de voorstelling, die 20.15 uur start, kosten vijftien euro (cjp: 7,50 euro), inclusief pauzeconsumptie. www.scagontheater.nl.

Meer berichten