Kitty Mertz bezig met radio-interview 'Met de deur open' bij Radio Noordkop Centraal.
Kitty Mertz bezig met radio-interview 'Met de deur open' bij Radio Noordkop Centraal. ((Foto: vincentdevriesfoto.nl))

'Ze zijn allemaal bloednerveus als ze binnen komen'

SCHAGEN - Kitty Mertz ontvangt elke zondag een gast. Niet bij haar thuis, maar in de studio van Radio Noordkop Centraal. Tijdens haar programma 'Met de deur open' praat ze met haar gasten over hun leven, werk en hobby's. De muziek tijdens het programma is de keuze van haar gast. Tussen 10 en 12 uur 's ochtend heeft zij altijd een interessant gesprek.

"Ik doe heel veel bij Radio Noordkop Centraal. Ik begon 21 jaar geleden met het nieuws lezen en in de loop der jaren groeide ik van het een in het ander."

Toen haar man overleed woonde Kitty nog in Petten. Ze was keramiste en deed dat gewoon thuis. Maar dat bleek toch wel eenzaam. Ze las een oproep in de Sportflits, het lokale blad, en vroeg zich eerst af 'wie zit er nu op mij te wachten?' Toch schreef ze een brief en na een gesprek begon ze als nieuwslezer.

Talenmens

"Ik ben een talenmens en ze vroegen me of ik ook nieuwsberichten wilde schrijven. Daarna ging ik op een training Interviewtechniek voor rapportages bij de IKON. Opeens werd iemand langdurig ziek en ben ik ingesprongen met interviewen."

Ze deed onder andere 'Op de valreep' in de Konkelhoek in het Makado Centrum en doet nog steeds 'Krieken' op de zaterdag, over evenementen in het weekend. "Voor het programma 'Met de deur open' ben ik er zelf ingesprongen, toen ik vond dat hier wat klad in zat. Via oproepjes en Facebook worden mensen aangedragen. Ik ken zelf ook veel mensen, maar het is altijd weer een uitdaging om iedere week iemand in de studio te hebben. Ze zijn allemaal bloednerveus als ze binnenkomen, maar dat is vaak snel over, ik ben zelf erg rustig. Ik denk dat ik nu wel zo'n 700 mensen heb geïnterviewd."

Leuke reacties

Kitty vindt het bijzonder dat de mensen haar toevertrouwen wat er in hun leven gebeurt. Het leukste vindt ze de reacties die ze krijgt van haar luisteraars. "Dat ze genoten hebben van het gesprek en de informatie die ze via de interviews te horen krijgen. Die leuke reacties, daar doe je het voor!"

'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beedkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via de website www.noordkopcentraal.nl via het knopje 'Luister live'.

Meer berichten