Groep 7-8 van Basisschool Zandhope doet mee met de RC-Cup.
Groep 7-8 van Basisschool Zandhope doet mee met de RC-Cup. ((Foto: aangeleverd))

'We moeten de auto kopen, de wielen, de accu's, een banner en t-shirts '

'T ZAND - "Kunnen wij misschien met een foto in de krant komen?" vraagt teamleider Esmee Glas van groep 7-8 van basisschool Zandhope doortastend. Ze laat zich zomaar niet afschepen want haar school doet mee met de RC Cup Challenge -racen met radiografisch bestuurbare modelauto's- en de eerste race is al 27 november.

Samenwerken op vakgebieden als design, communicatie en sponsoring

Bij de RC Cup Challenge staan ontwerpen, onderzoeken en ondernemen centraal. Het gaat niet alleen om leren samenwerken op technisch gebied, maar ook om samenwerken op vakgebieden als design, communicatie en sponsoring. Van elkaar en met elkaar leren om als team het beste resultaat neer te zetten. En als je iets niet kunt, zorg dan dat mensen uit het onderwijs of bedrijfsleven komen helpen.

Het evenement is een initiatief van Tata Steel, die kinderen in contact wil laten komen met techniek en wetenschap, zij willen hiermee onder andere bereiken dat scholen meer bezig zijn met techniek. De scholen die meedoen hebben heel wat voor de boeg.

Raceteam

De scholieren vormen een raceteam rond de radiografisch bestuurbare modelauto. "Dat houdt in", aldus Esmee, "dat er een iemand gekozen wordt om de auto te besturen, bij ons is dat Dani Pareiramodesto. Maar we hebben ook twee teamleiders, Mattanja Henar en ik, zes Monteurs, twee PR-managers, drie financieel managers, vier designers en drie kinderjury-leden." Wel bepalen ze met de hele klas welke kleur de auto krijgt. Daarna zorgen de designers dat de namen van de sponsors op de auto komen.

Sponsors zoeken

Die sponsors moeten de kinderen ook zelf zoeken. Ze zijn de hele middag al aan het bellen om geld binnen te halen, want ze moeten heel wat betalen. "We moeten onder andere de auto kopen, de wielen, de accu's, een banner en de t-shirts voor de deelnemers." Ze zijn dus nog wel even bezig om voldoende sponsors binnen te halen. Het gaat best goed want na drie dagen hebben ze al € 45,- opgehaald met de € 25,- van vorig jaar komen ze een heel eind.

Heel belangrijk is het om reclame te maken. Vandaar dat ze dolgraag in de krant willen komen met een artikel, zodat meer mensen weten dat ze meedoen aan deze race en ze op deze manier ook meer sponsors kunnen vinden.

Zin in de strijd

"We vinden het spannend om te doen en hebben zin in de strijd. 27 november wordt de eerste race gereden in Callantsoog, bij de Openbare Basisschool Frankendael aan de Van Brederodestraat 2." Iedereen is welkom om te komen kijken.
De route waarover de auto's racen, wordt neergelegd door ouder. Het is de bedoeling dat de bestuurder een aantal rondes rijdt in het parcours. "Het gaat er niet alleen om wie de meeste rondjes rijdt, dus wie het snelste is. Het gaat er ook om wie het beste rijdt, welke groep de andere groepen het beste helpt en wie het meeste geld ophaalt.

Voor meer informatie over de sponsoring kunt u contact opnemen met groep 7-8 van Basisschool Zandhope, telefoon: 0224 591755.

Meer berichten