Vier leden van het zeskoppige Ensemble Windstreken
Vier leden van het zeskoppige Ensemble Windstreken ((Foto: Milan Photography ))

Avontuurlijke muziek in Valkkoog

VALKKOOG- 'We willen tijdens onze serie concerten vele genres muziek laten horen. Daarbij is kwaliteit altijd ons uitgangspunt. Het moet echt goed zijn." Dat is het credo van de organisatoren van de muziekoptredens in het karakteristieke kerkje van Valkkoog. En zeker, in een kerkje mag je preken voor eigen parochie.

Zaterdagavond, we hebben het over 9 november (20.15 uur) is er weer een puik en speciaal concert. Dan komt het Ensemble Windstreken het oor verwennen. De muzikale groep krijgt opvallend vaak mooie recensies. Zo schreef Moors Magazine over Folies, hun laatste cd: 'Het zijn vooral de bijzondere, ingetogen en subtiele arrangementen die ook dit album van Windstreken weer bijzonder maken. Een album dat pas na een aantal draaibeurten al zijn geheimen prijsgeeft. Mooi.'

Windstreken brengt een niet-alledaags repertoire met muzikale invloeden uit de Middeleeuwen, met name met Noord-Afrikaanse tradities. Het past naadloos in de filosofie van Valkkoog: 'Het publiek zit bij ons als het ware om de musici heen. Dat geeft onze concerten een bijzondere dimensie. Je beleeft het van dichtbij, het geeft een gevoel van verbondenheid. Ook daarom werd het eerste concert van dit seizoen zo'n groot succes. Je proeft de zuivere kwaliteit. In deze sfeer zal de muziek van Windstreken volledig tot haar recht komen."

Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Schagen. Reserveren: 0224-215661.

Meer berichten