Archieffoto Het Paard van Sinterklaas
Archieffoto Het Paard van Sinterklaas (Foto: Daniel Kroll)

Sinterklaas komt 23 november 2019 naar Schagen

SCHAGEN - Zaterdag 23 november is het zover: Sinterklaas bezoekt Schagen! Een sfeervol festijn voor jong en oud. Sinterklaas komt aan in de recreatiehaven in Schagen. Na een feestelijk ontvangst trekt de stoet door het centrum van Schagen naar Makado Centrum.

Martine Hauwert en Alexander van der Doorn openen om 13.30 het voorprogramma in de recreatiehaven van Schagen, met om 13:40 uur een spectaculaire dansshow. Bij Dansschool Rebounce volgden de Danspieten in het geheim een speciale dansopleiding. Alleen de beste Danspieten mochten auditie doen en zijn geselecteerd om Sinterklaas welkom te heten. Het podium waarop gedanst en gezongen wordt, is mede mogelijk gemaakt door Transportbedrijf MJB uit Schagen.

Pakjesboot

De Pakjesboot wordt om 14:00 uur feestelijk ontvangen en vanaf de boot laten de Muziekpieten hun vrolijke klanken horen. De Pakjesboot wordt dit jaar naar de recreatiehaven van Schagen begeleid door speciale Roeipieten. Zij waren de afgelopen maanden in training bij Roeivereniging RV De Kop. Locoburgemeester en wethouder Joke Kruit zal Sinterklaas van harte welkom heten in de stad en de Goedheiligman daarna uitnodigen plaats te nemen in de koets.

Makado Centrum

Om 14:00 uur openen Piet & Pieternet (hét Pietenstel) het programma in Makado Centrum. Rond 14:30 uur vertrekt de stoet van Sinterklaas om door het centrum van Schagen naar Makado Centrum te gaan, met Pieten, Hulppieten, kinderen en ouders die meelopen. Een stoet vol vreugde en gezelligheid, waarbij iedereen welkom is mee te lopen. Rond 15:15 uur arriveert Sinterklaas op het Makadoplein, waar de Sinterklaasintocht feestelijk zal worden afgesloten.

Lekkernijen

Sinterklaas stuurt zijn Hulppieten die dag al vroeg op pad. Alle kinderen krijgen van de Goedheiligman namelijk een lekkernij. Voor het lekkerste snoepgoed hebben zij de Hema in Makado Centrum bezocht. Dat wordt smullen!

Meer berichten