Sense8 gaat om acht mensen met een bijzondere telepathische band.
Sense8 gaat om acht mensen met een bijzondere telepathische band. ((Foto: aangeleverd NETFLIX))

NETFLIX tip van de week - Sense8

Dit keer een serie in de schijnwerpers. Heb je er weleens aan gedacht hoe het zou zijn je gedachten en acties met een ander te delen? In deze serie is het werkelijkheid, en in achtvoud!

Sense8 gaat om acht mensen, van over heel de wereld, die plots mentaal met elkaar gelinkt worden. Hierdoor kunnen zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens delen met elkaar, en elkaar welhaast fysiek bezoeken.

Deze acht 'sensates' vormen samen een cluster. Wanneer ze dit ontdekken verloopt alles vrij ongecontroleerd en worden hun levens hierdoor nogal in de war gestuurd, maar naarmate de tijd vordert leren ze hun band en elkaars sterke kwaliteiten bewust gebruiken. Deze band helpt ze om te overleven omdat de Biological Preservation Organisation (BPO) onder leiding van Mr. Whispers jacht maakt op hun cluster en andere sensates.

Naast de verhaallijn over de sensates en BPO heeft de reeks ook veel aandacht voor maatschappelijke problemen zoals LGBT+-rechten en seksisme, alsook voor het vormen van een eigen identiteit, religieuze beleving, seksuele geaardheid,

Meer berichten