(Foto: )

Baasje Gezocht

Voor Wooper het leuke konijn was wel animo, dus hopelijk heeft hij bij het verschijnen van deze editie Baasje Gezocht al een nieuw thuis!

Spaanse rashond Dobby met jachtinstinct

Deze week de leuke Spanjaard, hond Dobby, een jonge gecastreerde reu van het Spaanse ras Podenco Maneto. Dit is een kruising tussen een Teckel en een Podenco.

Hij is wat langgerekter dan de gemiddelde hond en heeft verder de bouw van een Podenco, met kortere pootjes. Zijn schofthoogte ligt ongeveer op vijfendertig centimeter, om even een beeld te schetsen van deze knappe knuffelaar.

Dobby is van juli 2018 en heeft niet veel opvoeding gehad. Hij wacht daarom met smart te wachten op een gezin of familie met veel tijd, geduld, liefde en energie. Dobby heeft een duidelijk jachtinstinct en weinig meegemaakt qua omgeving. Rode auto's vond hij bijvoorbeeld heel erg spannend en als verkeer naar zijn idee te dicht langs hem gaat, moet hij daar nog wel aan wennen.

Voor Dobby zou het superleuk zijn als zijn baasje echt met hem aan de slag gaat door bijvoorbeeld een leuke cursus te doen en buiten veel wandelen ook met zijn hersens aan de slag te gaan. Deze vrolijke, zachtaardige puber, moet nog wel leren alleen te zijn. Hij houdt van knuffelen, spelen met soortgenootjes en balletjes. Hij kan bij iets grotere kinderen en eventueel een soortgenootje.


Wie meer wil weten of kennis wil komen maken kan bellen, of kan tijdens de bezoektijden even langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn of bel 0224-551818. www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten