Bestuursleden van de Stichting Kerstactie Westfriesland
Bestuursleden van de Stichting Kerstactie Westfriesland

Kerstactie Westfriesland voor fijne feestdagen

REGIO - Het einde van het jaar met de bijbehorende feestdagen is weer in zicht. Er wordt nagedacht over de invulling van het kerstfeest, dat in de meeste families uitgebreid wordt gevierd. Helaas zijn hierop nog vele uitzonderingen. Voor deze gezinnen komt Stichting Kerstactie Westfriesland in beweging.

Want hoewel we tot de rijkste landen van Europa behoren, leven veel Nederlandse gezinnen in armoede. Ook in de regio Westfriesland is een groot aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen. Zonder ontbijt naar school, een te kleine of zelfs geen winterjas, niet met je vriendjes samen kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden.

Lichtpuntje

De feestdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in de decembermaand komen hun ouders bijna niet rond. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door deze gezinnen rond de kerstdagen een goedgevuld levensmiddelenpakket aan te bieden waarin met name producten voor kinderen zitten. Naast dagelijkse levensmiddelen bevat het pakket artikelen als tandpasta, tandenborstels, zeep, servetten en zelfs kleine cadeautjes.

Pakket op maat

Voor ieder ingeschreven gezin wordt een pakket op maat samengesteld. Bij onderstaande supermarkten worden inzamelacties gehouden tussen 9.00-16.00 uur: DekaMarkt in Obdam - Zaterdag 23 november 2019, Albert Heijn in Enkhuizen - Zaterdag 30 november 2019.

De stichting is volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Steun geven kan onder andere door lang houdbare levensmiddelen en klein nieuw speelgoed in te leveren op een van de inleveradressen (zie website). Ook een geldbedrag schenken is mogelijk. Elk jaar mag de stichting rekenen op een aantal sponsors, die worden vermeld op de website. Leden van de sponsorloterij hebben onlangs een cadeaukaart voor Albert Heijn ontvangen, deze kaarten zijn ook van harte welkom! De actie is verlengd, waardoor de kaarten nu geldig zijn tot begin december.

Zo lang de voorraad strekt

Niemand hoeft zich bezwaard te voelen om een kerstpakket aan te vragen. Sinds het moment dat de inschrijving weer van start ging hebben inmiddels alweer ruim 100 gezinnen zich aangemeld voor een kerstpakket. Zo lang de voorraad strekt is inschrijven mogelijk via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Om aan de voorwaarden te voldoen moet een gezin woonachtig zijn in Westfriesland, moet er minimaal 1 kind tot en met 14 jaar thuis wonen en moet kunnen worden aangetoond dat men afhankelijk is van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank.

Voor meer informatie of vragen: info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Ook is de stichting op Facebook te vinden.

Meer berichten