Judo yushi toernooi - Succes voor EBI-Sports

(Foto: aangeleverd)

NIEUW-VENNEP - Bij het jeugdtoernooi van Judo Yushi in Nieuw Vennep hebben 6 judoka's van Judoschool EBI-Sports een prijs weten bemachtigen.

Er waren deze dag 3 blokken met verschillende leeftijdcategorieën. In het eerste blok waren de judoka's onder 8 en onder 10 jaar aan de beurt. Stijn Blom was vandaag goed in vorm en won 3 van de 4 wedstrijden in z'n poule en ging daarmee naar de kruisfinale poule. Die won hij met een waza ari en een houdgreep en mocht zo de finale spelen die hij op dezelfde manier won en dus Kampioen werd in de 30kg klasse. Nova Klaver begon nog wat stroef maar won daarna al haar wedstrijden en werd 2e. En Ghassan El Masri won er 2 en verloor er 2 en werd 3e.

In het 2e blok pakte Bjørn Snip de 2e prijs met 3 winstpartijen en 1 verliespartij. In het 3e blok waren de -15jaar judoka's aan de beurt. Thijmen Snip had z'n broer in blok 2 een prijs zien winnen dus daar ging hij ook voor. Hij verloor de eerst 2 maar won er daarna ook 2 en werd zo 3e. Ties Kruijer moest in een samengevoegde poule tot 38kg judoën. Daar eindigden 3 judoka's na 3 wedstrijden met gelijke punten maar het onderlinge resultaat leverde voor Ties de 2e prijs op. Bart van Duin, Sem Sikking , Nikki Trousselot en Denys Bremmer eindigde vandaag net naast het podium.