JuRo Unirek/VZV is Voorwaarts de baas

Archieffoto: Lotte Prak trefzeker Topscorer samen met Dominique Koppe met 5 Treffers. (Foto: Th. Moras)

'T ZAND - JuRo Unirek/VZV heeft tegen Voorwaarts een dik verdiende overwinning behaald.

Het op de gedeelde tweede plaats staande team van Rolf Schulte heeft de hele wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd. Halverwege de eerste helft hadden al 6 VZV speelsters gescoord waar Amber Zomerdijk zoals altijd weer uitblonk met geweldige reddingen in het VZV doel.

In de beginfase was VZV heer en meester en had al snel een ruime 2-8 voorsprong in handen. Na een time out liep VZV steeds verder uit door treffers van Esma Staal, Djazzmin Trabelsi 2x, Silvana Koppe en weer Esma Staal was de stand na 20 min. 4-13 voor VZV. Het lukte de thuisploeg verder om tot het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Ruud v d Horst & Fake Bralts in het spoor van het dominerende VZV te blijven.

De thuisploeg verdubbelde hun aantal treffers en scoorde zelf VZV ook nog vier keer door Kim Jimmink, 2x Maud Kruijer en het laatste doelpunt voor rust door Silvana Koppe.

Ruststand 8-17.

Na de pauze hielden beide teams elkaar gedurende de eerste 20 min. in evenwicht en waren het Dominique Koppe 3x, Lotte Prak, Silvana Koppe en Kim Molenaar die de VZV doelpunten produceerden 17-26. Voorwaarts scoorde weer direct maar VZV nam door 2 treffers van Lotte Prak, Lisa Vlug en een mooi doelpunt van Kim Jimmink 5min. voor het einde een afgetekende 20-30 voorsprong.

De wedstrijd was echter allang gelopen en werd er in de laatste 5 min. toch nog 7 keer gescoord, drie keer door het team van coach Maurice Feringa, en voor het team van Rolf Schulte scoorden nog Kim Molenaar, Kim Jimmink en Lisa Vlug terwijl Kim Jimmink de laatste VZV treffer voor haar rekening nam en de punten mee naar 't Veld konden worden genomen.

Eindstand 23-34.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 7 December: JuRo Unirek/VZV tegen Westfriesland/SEW de aanvang van deze streekderby is 19.00 uur in Sporthal 't Zijveld.

Om 20.45 uur gevolgd door de Reserves van JuRo Unirek/VZV tegen Navique/SVBO DS.1.