Twee van de vijf kittens inde kittenruimte.
Twee van de vijf kittens inde kittenruimte. ((Foto: aangeleverd))

Baasje Gezocht

Voor Sammie en Bo is wel animo. Nu maar hopen dat ze snel een nieuw plekje hebben.

Deze week aandacht voor vijf kittens: Doeps, Oeps, Flow, Tjeerd en Tjonge. Ze zitten er al even omdat ze eerst een tijd gesocialiseerd zijn.

Dit is nu deels gelukt. De kittens lopen los in de kittenruimte en vermaken zich prima. Het merendeel is kater, gecastreerd en er zit een poesje tussen. Ook zij is al geholpen.

Deze katten kijken nog letterlijk de 'kat uit de boom'. Ze zijn sociaal wat minder ontwikkeld, maar hebben potentie. Allen zoeken ze een rustig thuis, met het liefst een sociale soortgenoot, waarvan ze de kunst kunnen afkijken.

Voor kinderen is het niet zo leuk, een kitten waar ze nog niets mee kunnen en voor de kittens zijn kinderen nogal eng, omdat ze wat onvoorspelbaar zijn. Deze kittens gedijen het beste in een rustige voorspelbare omgeving, waar ze met geduld en respect benaderd en behandeld worden.

In de plaatsingsruimte van de volwassen katten wachten ook nog een broer en zus op een nieuw thuis. Zij zijn in het begin nog wat verlegen. Jill is het meest afwachtend, maar grotere broer Joll vindt het leuk om kopjes aan je te geven. Zij zoeken samen een nieuw plekje.


Meer informatie: DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn of bel 0224-551818 of kijk op www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten