Finn en Rik zijn heroes en studenten Tuin, Park& Landschap van het Clusius College Schagen.
Finn en Rik zijn heroes en studenten Tuin, Park& Landschap van het Clusius College Schagen. (Foto: aangeleverd)

Finn de Wit en Rik Onderwater zijn Skills Heroes

SCHAGEN - Ze waren toch wel een beetje verrast met hun hoge klassering in de vakwedstrijd voor het mbo, maar nu gaan de studenten Tuin, Park& Landschap van het Clusius College Schagen voor de hoogste eer. Finn de Wit (17) en Rik Onderwater (16) toonden zich het meest bedreven in 'een tuin aanleggen' en de bijbehorende houten constructies. De helden van het Clusius College.

De beide mbo-studenten hebben ambities in de sector en hebben al volop werk. Na een landelijke wedstrijd in januari in Houten zijn begin maart de finales van Skills Heroes. Daarna zijn er eventueel nog de Euro Skills en een mondiaal kampioenschap. De docenten Yke Posthumus en Arjan Koenis zijn apetrots op de mannen.

Rik Onderwater weet wat winnen is. Hij werd al eens tweede van Nederland tijdens vakwedstrijden. De twee mbo'ers vullen elkaar goed aan (Finn voor het timmerwerk, Rik meer voor het straten) en werken snel en precies. Tijdens de wedstrijd ging het om het leggen van vlakke klinkers, tegels, banden zetten en de beplanting. Het zag er super uit. Finn: ,,Het kan altijd nog beter. De maatvoering en het lezen van een tekening vinden we nog pittig. Veel oefenen dus!''

Yvette van der Does
Meer berichten