Koor Interamvo.
Koor Interamvo. ((Foto: aangeleverd))

Koor Unciaal zingt in Martinuskerk

MEDEMBLIK - Toen en nu of toch nu en nu? Staat men tegenwoordig nog wel eens stil bij waar het eigenlijk om draait tijdens de feestdagen? Of wordt iedereen beheerst door 'special days'?

Niemand ontkomt meer aan de commercie, maar zou al deze aandacht de achtergrond van met name Kerstmis niet juist extra aan het daglicht brengen? Nederlanders nemen niet alleen, maar willen ook geven, herenigen en voor anderen een licht zijn in de donkere dagen. Dat iedereen kan uitzien naar kerst, de komst van een kind, lichtbrenger, vrede.

Uitzien naar Kerst is de titel van het kerstprogramma wat Koor Unciaal uit Medemblik brengt, in samenwerking met Koor Interamvo uit 't Veld en onder leiding van Dick Opdam. Het is een bijzonder project; het is geen concert, geen musical en heeft iets weg van The Passion. Het verhaal is geschreven door Theo Vertelman, uitgevoerd in liederen en teksten. Vrede, een boodschap van alle tijden. Gedachten, toen en nu, muziek, samen naar licht. Luister, kijk en zing mee?

Het programma wordt vrijdag 20 december gehouden in de Martinuskerk, aan de Ridderstraat in Medemblik en zaterdag 14 december in de Martinuskerk in 't Veld. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. Vrij entree met na afloop een deurcollecte.

Meer berichten