Woningbouwplannen voor voormalig OB Torenven

Algemeen
Gebouw van voormalig Openbare Basisschool Torenven.
Gebouw van voormalig Openbare Basisschool Torenven. aangeleverd

WARMENHUIZEN - De voormalige openbare basisschool in Warmenhuizen, de Torenven, staat sinds 2014 leeg. Er zit anti-kraak in, dat voorkomt vandalisme. De Coöperatie Torenven geeft informatie over hun plannen. De coöperatie wil het schoolgebouw aanpassen naar 21 appartementen.

De gemeente heeft nu een concreet plan voor de locatie. Dat heeft alles te maken met een groep inwoners van Warmenhuizen, die graag zelf een woning regelt via het proces van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Woensdag 18 december aanstaande om 20.00 uur begint in restaurant De Ooyevaar een informatie en bespreekavond met omwonenden.

Burgemeester en wethouders van gemeente Schagen willen hiertoe een overeenkomst sluiten met de coöperatie. Het gaat om de ondertekening van een anterieure overeenkomst met de coöperatie. Dat is het contract voor herontwikkeling van gebouw Torenven en verkoop hiervan naar de coöperatie, voor het realiseren van 21 appartementen. Die ondertekening zelf is gepland op 8 januari 2020, in de Torenven zelf. Uiteraard moet voor echte uitvoering van de plannen nog een bestemmingswijziging en vergunningen volgen voor het voormalige schoolterrein. En daarbij hoort inspraak voor alle inwoners en betrokkenen. Tijdens de bijeenkomst op 18 december hoort het gemeentebestuur en met name wethouder Jelle Beemsterboer graag wat de omwonenden van het plan vinden.