Hans Rekere draagt voor.
Hans Rekere draagt voor. ((Foto: aangeleverd))

Gedichten in de Bibliotheek van Schagen

SCHAGEN - Tijdens de Poëzieweek dragen 1 februari vier dichters uit de kop van Noord-Holland voor uit eigen werk in de serre van de bibliotheek aan de Torenstraat in Schagen. Vier heel verschillende dichters ondersteunt en omlijst met de saxofoon van een bekend jazz-musicus, Jan Kühne.

Aanleiding is het recent verschijnen van de tweede bundel van Hans Nusink uit Sint Maarten. Eén jaar nadat de eerste het licht zag, publiceerde hij een geïllustreerde bundel met de titel 'Liefde 2.0, over Leven & Dood'. Arie Moerkerk uit Hoorn verzorgde de krijttekeningen. De gedichten gaan over het leven in haar volle breedte en diepte, over liefde voor al die facetten, ook voor de dood.

Naast Hans dragen ook Corry Nieman, Rita van Loon en Paul Roelofsen voor. Drie heel verschillende dichters. Zo typeert Corry haar gedichten als een allegaartje, geen vaste stijl. Rita begon in 2012 met dichten en schrijft sindsdien over alles dat boeit en bloeit. Paul's gedichten zijn slim geconstrueerd en kenmerken zich door een misleidende eenvoud. Hij is in staat met eenvoudige zinnen en woorden een interessante gelaagdheid en dubbelzinnigheid aan te brengen. Allen publiceerden ook in verzamelbundels of in bundels met louter eigen werk.

Na de voordrachten is er gelegenheid tot signeren van een bundel die u graag mee naar huis wilt nemen.

Het belooft een afwisselende, interessante ochtend te worden in de bibliotheek van 11:00 uur tot 13:00 uur. Koffie en thee zijn gratis. Een kleine bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Meer berichten