Dark Rosie bezingt het leven.
Dark Rosie bezingt het leven. ((Foto: Kees Looijesteijn))

Dark Rosie met Nederchansons in Cultuurkerkje

OUDESLUIS - In het Cultuurkerkje Oudesluis treedt zaterdag 25 januari om 20.00 uur een bijzonder muzikale groep op met Nederchansons: Dark Rosie. Bij het verschijnen van hun tweede cd kreeg de groep veel positieve reacties. Hun muziek bleek een snaar te raken die kennelijk bij velen resoneert.

Dark Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten. De groep bestaat uit: Miranda (zang, accordeon), Michel (gitaar), Vincent (contrabas, zang), en Mark (lapsteel, gitaar, mandoline, bouzouki). Met een speelse liedjes laten de vier doorknede muzikanten het achterste van hun tong zien. Natuurlijk zingen ze over de liefde en over troost. Maar ook over gekke katten en brutale billen.

Klankkleuren

De groep maakt akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De vooral in het Nederlands gezongen liedjes gaan over het leven in alle klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt ook voorbij. Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog. Met de liedjes uit eigen koker geven de drie mannen en een vrouw u deze avond een kijkje in hun avontuurlijke muzikantenziel.

Ode aan katten

En zo wordt het leven bezongen in vele klankkleuren. Natuurlijk gaat het daarbij over de liefde, verlies en troost. Net zo gemakkelijk brengen ze een ode aan hun katten ten gehore. Dark Rosie is een graag geziene gast in theaters en kerkjes in Noord-Holland en ver daarbuiten.

Het Cultuurkerkje is gevestigd aan Noorderweg 14a in Oudesluis. Entree: 10 euro incl. koffie/thee bij entree) Kaarten bij ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl

Yvette van der Does
Meer berichten