Kinderen vermaken zich in Sporthal Waldevaart met spel- en beweegonderdelen.
Kinderen vermaken zich in Sporthal Waldevaart met spel- en beweegonderdelen. (Foto: Team Sportservice Schagen)

Gratis beweeginstuif voor kleine kinderen

SCHAGEN - In Sportzaal Waldervaart wordt woensdagmiddag 12 februari een gratis beweeginstuif voor jonge kinderen (0-4 jaar) én hun ouders gehouden. Van 14.30 tot 16.00 uur kunnen baby's, dreumesen, peuters en kleuters zich vermaken bij verschillende spel- en beweegonderdelen speciaal ingericht op de leeftijd en het beweegniveau van het jonge kind. Er is voor deze doelgroep ook informatie en advies verkrijgbaar over gezond voedingspatroon en de gezonde leefstijl.

De jonge kinderen kunnen spelen en bewegen op de hobbelbobbelbaan, het vliegende tapijt, het loopfietsparcours of heerlijk klauteren bij het klimonderdeel. Er zijn leuke spelletjes en er kan gedanst worden. In de zaal is een plek speciaal ingericht voor baby's, waar ouders tips kunnen krijgen over bewegen en samen spelen. Oudere broertjes en zusjes zijn welkom en kunnen eventueel samen de spelletjes en beweegonderdelen doen. Het thema is Disney dus de jonge kinderen mogen verkleed komen.

Fitte Start Schagen

De beweeginstuif geeft ouders met hun kind veel beweegplezier. Daarnaast krijgen ouders informatie en advies over de motorische ontwikkeling, dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon. De deelnemende organisaties geven voorlichting, tips en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Een belangrijk doel is het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon.

De organisatie is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Schagen Actief, Bakker Sports en kinderopvangorganisaties Hoi Pipeloi, Kappio, SKRS en Fun4kids.

Deelname is gratis, de jonge kinderen die mee willen doen kunnen gewoon met ouders komen, opgeven van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie bellen naar Team Sportservice Schagen, Judith Gielens: 0224-214774 of stuur een mail naar: jgielens@teamsportservice.nl. Kijk ook op www.jouw.teamsportservice.nl

Sportzaal Waldervaart bevindt zich aan Merelstraat 38 in Schagen.

Yvette van der Does
Meer berichten