Marker Wadden met kluten.
Marker Wadden met kluten. (Foto: aangeleverd)

Lezing over ecologie van IJsselmeer/Markermeer

SCHAGEN - Op uitnodiging van vogelwerkgroep Tringa houdt Harm van der Geest, onderzoeker bij het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteemdynamica van de Universiteit van Amsterdam, maandag 27 januari een lezing over de ecologie van het IJsselmeer/Markermeer. De lezing begint om 20.00 uur.

Voor het onderzoek wordt ook een schip gebruikt dat speciaal voor dit doel is gebouwd. De R.V. Dreissena is het nieuwe onderzoeksschip van de Universiteit van Amsterdam, speciaal gebouwd voor (experimenteel) veldonderzoek in het Markermeer. Sinds augustus 2017 is het schip in de vaart, en het wordt gebruikt voor diverse onderzoeksprojecten gericht op een beter begrip van de ecologie van het Markermeer. Het schip is uitgerust met speciale apparatuur om metingen in het veld te kunnen verrichten en monsters te nemen van zowel het water als de bodem.

De lezing wordt gehouden in gebouw De Nieuwe Nes aan Schoenmakerspad 1 in Schagen. Toegang inclusief koffie/thee in de pauze. Kosten 3 euro voor leden, niet-leden betalen 5 euro. Het Markermeer is een Natura2000 gebied met belangrijke natuurwaarden.

Yvette van der Does
Meer berichten