Gratis beweeginstuif voor kinderen

Algemeen
Sporten is leuk voor jong en oud.
Sporten is leuk voor jong en oud. (Foto: Team Sportservice Schagen)

SCHAGEN - Woensdagmiddag 12 februari is er een beweeginstuif voor jonge kinderen (0-4 jaar) én hun ouders in Sportzaal Waldervaart, Merelstraat 38 in Schagen. Van 14.30 tot 16.00 uur kunnen baby's, dreumesen, peuters en kleuters zich vermaken bij verschillende spel- en beweegonderdelen speciaal ingericht op de leeftijd en het beweegniveau van het jonge kind.

De jonge kinderen kunnen spelen en bewegen op de hobbel-bobbel baan, het vliegende tapijt, het loopfietsparcours of heerlijk klauteren bij het klimonderdeel. Er zijn leuke spelletjes en er kan gedanst worden. In de zaal is een plek speciaal ingericht voor baby's, waar ouders tips kunnen krijgen over bewegen en samen spelen. Oudere broertjes en zusjes zijn ook welkom. Het thema is Disney dus de jonge kinderen mogen verkleed komen.

Fitte Start Schagen

De deelnemende organisaties geven voorlichting, tips en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Een belangrijk doel is het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Wilt u hier meer over weten, kom dan samen met uw kind naar de beweeginstuif. De organisatie is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Schagen Actief, Bakker Sports en kinderopvangorganisaties Hoi Pipeloi, Kappio, SKRS en Fun4kids.

Gratis

Deelname is gratis, de jonge kinderen die mee willen doen kunnen gewoon met ouders komen, opgeven van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Judith Gielens tel: 0224-214774 of mail: jgielens@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.