Voorleeskampioenen Fiene en Lauren knippen 'officieel' het lintje door om de bieb te openen.
Voorleeskampioenen Fiene en Lauren knippen 'officieel' het lintje door om de bieb te openen. ((Foto: PR))

Bibliotheek op School Waarland geopend

WAARLAND - Woensdagmorgen 22 januari is in kindcentrum Sint Jan in Waarland een Bibliotheek op School geopend. Deze bibliotheek is niet alleen voor leerlingen van de school, ook alle andere kinderen uit het dorp zijn welkom. Daarnaast is de Bibliotheek op School een inlever- en ophaalpunt voor volwassenen. Zij kunnen materialen reserveren via de website: www.kopgroepbibliotheken.nl en op school ophalen.

Een bibliotheek op school werkt drempelverlagendDe openingstijden van de bieb zijn maandag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 11.00 tot 13.00 uur. Onder schooltijd kunnen leerlingen en leerkrachten de bibliotheek natuurlijk ook gebruiken. De Bibliotheek op School wordt gedraaid door enthousiaste vrijwilligers.

Directeur Simone Rock van kindcentrum Sint Jan is enthousiast over de Bibliotheek op School. "Wij zijn actief bezig met leesbevordering," zegt zij. "In dit tijdperk van digitalisering is het belangrijk om kinderen te leren hoe belangrijk lezen is. Dat doen we door zelf het goede voorbeeld te geven. Een bibliotheek in het gebouw werkt drempelverlagend, zo kunnen we de kinderen stimuleren om boeken te lenen en te lezen. Vrijwilligers helpen de kinderen om boeken uit te zoeken die aansluiten bij hun niveau en interesses. Fijn dat we dit kunnen realiseren op ons kindcentrum. Zelfs de peutergroep heeft al een bibliotheekpasje. Voorlezen vinden wij namelijk even belangrijk als zelflezen."

Meer berichten