topscorer en uitblinkster Kim Jimmink met 8 treffers steelt de show.
topscorer en uitblinkster Kim Jimmink met 8 treffers steelt de show. ((Foto: Marlies Kaptijn))

Ruime zege JuRo Unirek/VZV tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD

Door Hans Kuin

'T VELD - VZV heeft in de laatste thuiswedstrijd een verdiende 35-21 overwinning behaald tegen het onder aanstaande DSVD uit Deurningen. Door deze winst heeft team van Rolf Schulte door het gelijke spel van VOC en de winst van Velo zich met 30 punten gezamenlijk met VOC en Venlo aan de kop van de Eredivisie genesteld. VZV kan zich nu gaan focussen op de Europacup wedstrijd tegen SSV Brixen Südtirol de Italiaanse tegenstander in Sporthal 't Zijveld.

De thuisploeg kwam niet bepaald overtuigend uit de startblokken en halverwege het eerste bedrijf was de stand door prima keepsterswerk van Amber Zomerdijk als Lisa Veldman nog steeds in evenwicht. Het team van trainer/coach Helma Oude Voshaar nam zelfs een 7-8 voorsprong waarna Jane Kramer met enorme pegel gelijk maakte en Kim Jimmink uit een snelle break toch weer op voorsprong kwam.

Ruststand 19-9

Met een time out van VZV werd het team terecht gezet, afspraken werden niet nagekomen waardoor de tegenstander geen moeite had in het spoor van de thuisploeg te blijven. Een prima redding van goalie Amber Zomerdijk met een razend snelle break op Kim Jimmink luide een krachtig herstel van Veldtemers in.

VZV had de smaak te pakken terwijl nu de kansen wel werden benut Lisa Vlug, Florance Kos en Kim Jimmink uit een snelle break en Jane Kramer wisten het net nu wel te vinden. Na een mooie treffer van Kim Molenaar wist Iris Hoekinga ook nu weer met een mooie reflex een strafworp tegen VZV onschadelijk te maken.

De laatste minuten voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters M.Remmerswaal & A. Hommen scoorden Lisanne Kolken en Kim Molenaar voor VZV. Terwijl DSVD na ca 12 min. eindelijk het net voor DSVD wisten te vinden en Kim Molenaar nog met een gave treffer de laatste treffer aantekende.

Na de thee schoot Silvana Koppe meteen snoeihard tegen de paal waarna DSVD in de eerste min. wel twee treffers wist te produceren 19-12 en Jane Kramer, Lisanne Kolken en Kim Molenaar de stand na 5 min. in de tweede helft op 23-12 zette. DSVD kende mede door hun keepster weer een opleving en verkleinde de achterstand naar 24-16 gevolgd door nog een prima redding van Iris Hoekinga. Met twee snelle breaks van Lisanne Kolken en een pegel van Maud Kruijer en een razend snelle uitbraak van Lisa Vlug was de stand na 20 min. 28-19. Een strafworp voor DSVD werd gekeerd door Amber Zomerdijk die de laatste 10 min. het VZV doel weer met verve verdedigde. De ban was gebroken en de thuisploeg breide de voorsprong nog verder uit door treffers van Esma Staal, Kim Molenaar en Dominique Koppe maar de uitblinkster en topscorer in deze wedstrijd Kim Jimmink nam de laatste treffer voor haar rekening na nog een redding en een perfecte break van de VZV goalie.

Eindstand 35-21

Doelpunten: Kim Jimmink 8, Kim Molenaar 6, Lisa Vlug 5, Lisanne Kolken 4, Jane Kramer 4, Silvana Koppe 2, Esma Staal 2, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Lotte Prak 1, Dominque Koppe 1.

Zaterdag 1 februari het Europacuptreffen JuRo Unirek/VZV tegen SSV Brixen Südtirol aanvang 20.00 uur in Sporthal 't Zijveld.

Meer berichten