Toneelvereniging Spot'70 uit Warmenhuizen.
Toneelvereniging Spot'70 uit Warmenhuizen. ((Foto: Menno Hartenberg))

50-jarig jubileum Spot'70

WARMENHUIZEN - Toneelvereniging Spot'70 viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Speciaal voor het jubileum is er een theaterroute samengesteld met de titel 'Vanaf hier'. De route begint in het dorpshuis en leidt langs vijf zeer herkenbare locaties in het centrum van Warmenhuizen.

Dertien voorstellingen speelt Spot'70 dit keer. Spot'70 speelt 'Vanaf hier' 20, 21, 22, 25, 26, 27, 28 en 29 maart en 1, 2, 3, 4 en 5 april.

Naar aanleiding van verhalen en anekdotes gebaseerd op de locaties zijn er op basis van improvisatie 6zes bijzondere scenes gemaakt. Regisseur Kitty Relleke heeft mooie teksten geschreven waarmee op iedere locatie een geheel eigen sfeer wordt gecreëerd mede door ondersteuning van muziek van klankkunstenaar Jantje van der Wurff.

Bijzondere locaties

'Vanaf hier' spreekt de wens uit om theater in de breedste zin van het woord voort te zetten, juist in een dorp als Warmenhuizen. Daarom speelt Spot'70, naast het dorpshuis, op nog vijf herkenbare locaties in het centrum van Warmenhuizen. Locaties die in het dagelijks leven nog steeds gebruikt worden door jong en oud. De locaties zijn nog een verrassing maar zijn zeer bijzonder.

Wat 'Vanaf hier' speciaal maakt, is dat alle spelers meespelen en dat Spot'70 na een oproep in de media 40 vrijwilligers heeft weten te strikken om onderdeel te zijn in een van de scenes.

Route

Hoe gaat de route in zijn werking: bij elke voorstelling wordt het publiek opgesplitst in vijf groepen en iedere groep gaat onder begeleiding van een gids langs de route en bezoekt alle vijf locaties. Het publiek krijgt humor, vervreemding, ontroering en vooral speelplezier te zien.

Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur in het dorpshuis. De route is niet geschikt voor rolstoelen.

Kaarten: 12 euro (65+ en CJP 10 euro, donateurs 4 euro) Online reserveren via www.spot70.nl.

Meer berichten