Spelen met vriendjes is ontzettend belangrijk.
Spelen met vriendjes is ontzettend belangrijk. ((Foto:PR ))

Mooie collecte-opbrengst voor het Gehandicapte Kind

REGIO - Collectanten van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind zamelden maar liefst 884.320 euro in. Een prachtig bedrag waarmee belangrijke initiatieven voor kinderen met een handicap kunnen worden gerealiseerd.

Zo'n 12.000 vrijwilligers gingen in november 2019 door heel Nederland met de collectebus langs de deuren. Zonder hen en de mensen thuis die gul hebben gegeven, zou het Gehandicapte Kind haar belangrijke werk niet kunnen doen.

Eenzaamheid grootste handicap

Hulp is hard nodig. Henk-Willem Laan, directeur van het Gehandicapte Kind: "Eenzaamheid is voor veel kinderen met een beperking de grootste handicap. Spelen bijvoorbeeld wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn.

En veel kinderen met een handicap zitten thuis terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. De grootste beperking is niet de handicap zelf, maar de fysieke en mentale drempels die hen ervan weerhouden om te doen wat ieder ander kind ook doet: samen met vriendjes spelen!"

Ontwikkeling stagneert

Dat kinderen met een handicap eenzaam zijn, is volgens de organisatie niet alleen verdrietig; het schaadt ook hun ontwikkeling. Laan: "Want juist door samen te spelen, sporten en naar school te gaan, leren kinderen belangrijke lessen voor het leven. Wij zijn daarom vastberaden om deze kinderen te helpen. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken voor hen."

Meer berichten