Sebastiaan Gerber vertelt zijn levensverhaal.
Sebastiaan Gerber vertelt zijn levensverhaal. ((Foto: ))

"Van Sporter tot Gehandicapte" met Sebastiaan Gerber

DIRKSHORN - Sebastiaan Gerber komt dinsdag 18 februari naar Vrouwen van Nu Dirkshorn. Hij vertelt zijn inspirerende levensverhaal: "Van Sporter tot Gehandicapte" in Dorpshuis "De Kastanjeboom". Aanvang 19.45 uur, zaal open 19.30 uur.

Sebastiaan Gerber, judoleraar, geboren in 1976 heeft in 2002 een incomplete dwarslaesie opgelopen. Zijn leven stond op zijn kop! Na een lange fase waarin hij ontkent gehandicapt te zijn, bijzondere operaties ondergaat en lang revalideert, probeert Sebastiaan vanuit de rolstoel zijn leven als vader, partner, collega en student zo veel mogelijk kleur te geven.

Met behulp van de medische wereld, therapeuten, vrienden en vooral familie heeft Sebastiaan zijn lichaam zoals dat nu is kunnen accepteren. Het startpunt van een nieuw aangepast leven waarin hij een voorbeeld wil zijn voor zijn kinderen en partner. Het werd en is een zoektocht naar opties, mogelijkheden voor werk en studie, medicatie o.a. bacteriofagen, omscholing en levensvreugde.

In deze lezing neemt Sebastiaan je mee in zijn onderzoek naar de moeilijke materie van rechten en plichten waar je als gehandicapte mee te maken hebt, de frustraties, de mooie momenten en veranderingen in zijn leven.

Hij nodigt je uit alle mogelijke vragen te stellen, hij vertelt open, eerlijk en zonder schaamte.

Geen vraag is raar en openheid is inzicht en verbinding!

Meer berichten