10 vragen aan ...

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Louis Roozendaal. Momenteel ben ik VOA en vrijwillig ouderen adviseur bij Wonen Plus Welzijn. Daarnaast fractie ondersteuner bij de Seniorenpartij Schagen. En werk nog een beetje bij Woningstichting Anna Paulowna. Ik ben geboren in 't Rijpje en woon er nu al 68 jaar.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader was Cor Roozendaal en mijn moeder was Riet Sneekes.

Wat heeft u met uw dorp/stad?

Ik heb meer met het platteland dan met het dorp of stad. De plattelandsbewoners moeten nog beter voor zichzelf opkomen. En niet alles wat gedicteerd wordt vanuit de provincie of het Rijk voor zoete koek aannemen.

Wat is de mooiste plek in de gemeente Schagen?

De Westfriese omringdijk. De uitzichten zijn fantastisch.

Welke herinnering aan uw dorp/stad is u dierbaar?

De winter van 1963/1964 toen wij weken lang op de weg konden schaatsen, en er tot begin maart is lag. Daarnaast is het bijzonder dat wij in 't Rijpje al meer dan 170 jaar een R.K. Genootschap hebben. Met gelden uit dit fonds zijn al vele gezinnen, organisaties of personen door de jaren heen financieel geholpen.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Zorgen dat burgers en ambtenaren nog beter naar elkaar gaan luisteren. Dit kan door meer begrip voor elkaar te kweken.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Doen wat je hart je ingeeft, zowel in werk maar ook in andere zaken.

Wat is uw toekomstwens voor uw dorp/stad?

Ik mag hopen dat er meer aandacht komt voor de huisvesting van ouderen. De ouderen willen graag kleiner wonen, maar dit lukt niet doordat er veel te kort aanbod is. Door woningen/appartementen te bouwen voor deze doelgroep, komen er tevens woningen vrij voor jongeren.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat zou u hem/haar willen vragen?

Als opvolger zou ik graag Wendy Borst-Roozendaal willen voordragen, omdat er op haar initiatief op 5 maart een inloophuis geopend gaat worden in Burgerbrug voor iedereen die geraakt is door kanker bij zich zelf of bij naaste.