Juro Unirek/VZV 2 geeft Cabooter Group/Handbal Venlo uitstekend partij

VZV geeft Handbal Venlo uitstekend partij.
VZV geeft Handbal Venlo uitstekend partij. aangeleverd

JuRo Unirek/VZV 2 verliest in de slotfase

De reserves van VZV moesten in de slotfase hun meerdere erkennen in de bekerwedstrijd tegen Handbal Venlo Ds.1. Na een prima redding van VZV goalie Iris Hoekenga nam de thuisploeg binnen de minuut een 1-0 voorsprong door Romy Zengerink. VZV kwam voortreffelijk uit de startblokken en had na 10 min. een terechte 6-3 voorsprong door o.a. treffers van Romy Zengerink en het goede optreden van de VZV keepster.

Vervolgens kwam de ploeg uit Venlo beter in de wedstrijd wat halverwege de eerste helft in een 7-7 gelijke stand resulteerde en zelfs een 9-10 voorsprong wist te nemen. Met een time out van VZV coach Ard de Ruiter werd die opmars een halt toegeroepen en herpakte de thuisploeg zich door voor het rustsignaal door Carmen v d Kroon weer een 15-14 voorsprong te nemen. Er volgde een tijdstraf voor het in de Eredivisie boven aanstaande team uit Venlo wat in ondertal vlak voor rust toch op een 15-16 kwam maar door Jet Jimmink weer gelijk werd getrokken.

Ruststand 16-16.

De rust had de thuisploeg goed gedaan en na 5 min. had VZV alweer een 19-16 voorsprong door Romy Zengerink en twee gave treffers van Krissy Hogervorst, een listig lobje en een snelle break. Hierna herstelde Handbal Venlo zich en net als voor rust kwamen ze terug in de wedstrijd en namen een 19-20 voorsprong, ook nu een time out voor de thuisploeg maar dat kon het team niet meer over deze lichte inzinking heen tillen.

VZV bleef  knokken en wist halverwege toch weer op gelijke hoogte te komen 22-22 door een schitterende treffer van Albertine Abube en twee doelpunten van de goed op schot zijnde Romy Zegerink. Nu pakte de coach van Venlo een time out en met nog 10 min. op de klok was het verschil weer drie doelpunten 22-25 maar nu in het nadeel van de thuisploeg. In de laatste fase wist Iris Hoekenga met enkele prima reddingen de schade te beperken en scoorde Lotte Houtenbos nog wel 23-25 en 24-26.

In de laatste 5 min. maakte Venlo alsnog het verschil en werd het verschil zelfs  7 doelpunten, nadat het team van verliezende coach tot de laatste 10 min. gelijkwaardig waren geweest. Romy Zegerink was bij VZV met 9 treffers bijzonder trefzeker, terwijl keepster Iris Hoekenga net als de sluitpost van Venlo hun doel uitstekend verdedigden.

Einduitslag 24-31.