Cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken.
Cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. ((Foto: Daniel Reche))

Brijder oudercursus regio Schagen 'Help, mijn kind kan niet zonder'

SCHAGEN - Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken.

Deze cursus vindt plaats tijdens 5 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn donderdag 27 februari, 5, 12 en 19 maart en op 23 april.

Negatieve spiraal

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren met als gevolg dat het gezin in een negatieve spiraal komt.

Communicatie

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Doelen van de cursus:

- Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
- Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
- Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Meer informatie

Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding.

Cursusdata: donderdag 27 februari, 5, 12 en 19 maart en 23 april
Groepsgrootte: Maximaal 10 deelnemers
Opzet: Vijf avonden van 19.00 tot 21.00 uur.
Aanmelden: 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl
Locatie: Zuiderweg 25 in Schagen   
 

Meer berichten