Dinto haalt finale van het Open Nederlands Jeugdkampioenschap

De meiden van Dinto hebben de finale gehaald.
De meiden van Dinto hebben de finale gehaald. (Foto: PR )

WARMENHUIZEN - De meiden van de CMV selectie van Dinto hebben de finale gehaald van het Open Nederlands Jeugdkampioenschap. Alle poulewedstrijden werden met 2-0 gewonnen, waarvan de eerste wedstrijd tegen Peelpush een echte spannende kraker was.

De meiden keken tegen een achterstand aan van 20-24 en wisten dit toch om te buigen naar 27-25 winst. De tweede set was vervolgens ook heel spannend maar de toppers trokken aan het langste eind en wonnen deze set ook met 25-22.

De andere twee poulewedstrijden tegen ODI en PDK Huizen werden gemakkelijk gewonnen. Tenslotte de kruisfinale tegen Limes. Dit beloofde ook een hele spannende pot te worden. De eerste set was het spannendst, toch bleven de meiden hun zenuwen de baas en werd met 25-23 gewonnen.

In de tweede set werd duidelijk dat Dinto echt de bovenliggende partij was en werd de set met 25-18 op het conto van Dinto bijgeschreven. De finale is een feit, de meiden horen nu al bij de beste 8 CMV-teams van Nederland. Op zaterdag 11 april mogen de meiden afreizen naar Panningen in Noord-Limburg om te strijden om het Open Nederlands Jeugdkampioenschap.

Het MB 1 team wist na duidelijke overwinningen tegen Spivo, Limes, Prima Donna Huizen en slechts 1 gelijkspel tegen Next Volley Dordrecht de finale ook te halen, dit team moet hiervoor op 11 april afreizen naar de Topsporthal T-kwadraat in Tilburg.