Bike Totaal Boersen op nieuwe locatie weer volop in bedrijf

Algemeen
Het nieuwe pand van Bike Totaal Boersen in volle glorie.
Het nieuwe pand van Bike Totaal Boersen in volle glorie. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL-VINCENT DE VRIES)

SCHAGEN - "Iedereen in Schagen weet nu zo ongeveer wel van de verwoestende brand van 10 februari." Aan het woord is Herman van der Vliet, eigenaar van de winkel van Bike Totaal Boersen. "De winkel ging in vlammen op, alles was weg. Er was geen moertje meer te vinden." De brand was zo heet, alles was gesmolten. Van de 650 fietsen die in de winkel stonden, waren nog slechts de contouren van vier, vijf fietsen te zien. Twee weken geleden opende Herman op een nieuwe locatie weer een volledig ingerichte winkel. Het gevolg van een positieve insteek.

Bedrijf in beeld dossier

"Ja, zo'n brand, dat doet je wel wat. Vooral als je alles dan bij daglicht ziet, hakt het erin." Maar na het verwerken van de klap, zijn ze bij Boersen niet bij de pakken neer gaan zitten. "We richtten ons naar het positieve en zijn meteen aan de gang gegaan. We vroegen ons af: Waar kunnen we opnieuw beginnen en hoe maak je dat voor elkaar?" Vijf weken later opende Bike Totaal Boersen een nieuwe winkel. "Dat doet positiviteit met je: je krijgt een extra reserve om mooie dingen te maken. Ik zeg maar zo: wat achter ons ligt, kun je niet meer terughalen. Dus kijk je vooruit: hoe kun je wat voor je ligt weer mooier maken?"

Veel steun

Herman bevestigt dat het hen alleen niet gelukt zou zijn. Hij benadrukt dat er ontzettend veel mensen waren die hen gesteund hebben. "Mensen kwamen langs met bloemen en met gebak. Heel veel mensen hebben ons een kaartje gestuurd of een berichtje. En ook waren er mensen die ons een tikje op de schouders gaven, zonder woorden. Dat doet je goed en geeft je energie."

Een rondje maken

Ondertussen is het team alweer ruim anderhalve week in de running, vanaf 17 maart zijn ze weer open. Vanwege het corona virus waren ze wel bang dat er een lockdown zou komen. Gelukkig was dat niet zo. Wel wordt in de winkel nu streng gelet op de maatregelen die door het RIVM geadviseerd worden. "Mensen kunnen nog gewoon een fiets kopen, als je je maar aan de regels houdt." Om een fiets te testen, willen mensen toch een rondje maken. "Bij ons kunnen de mensen de fietsen voelen, erop zitten en proberen. Ze kunnen alles testen."

Betere conditie

Zeker met mooi weer is het belangrijk niet in huis opgesloten te blijven zitten, maar even te fietsen en in beweging te zijn. Dat je positiviteit krijgt in de vorm van fietsen weten ze bij Bike Totaal Boersen al langer, maar uit een onderzoek in Duitsland blijkt hoe goed fietsen voor je is. "De buitenlucht is goed voor je longen en je krijgt er een betere conditie door." Met een lach voegt Herman toe: "En fietsend kun je afstand bewaren tot elkaar, wat nu erg belangrijk is!"

Topmerken onder één dak

In de nieuwe winkel staan alle topmerken onder één dak. En van de diverse merken hebben ze niet één fiets, maar een hele serie. Twee merken aan de bovenkant van de markt zijn Riese & Müller en Kalkhoff. "Die hebben gewoon topmaterialen", vertelt Herman enthousiast. "In de hele regio zijn wij de enige winkel die deze twee merken voeren. Die staan alleen bij ons, naast natuurlijk Koga, Giant, Sparta, Batavus, Gazelle en andere Nederlandse A-merken."

De jongens van het team zijn allemaal gecertificeerd, vier à vijf keer per jaar gaan ze bij de diverse merken op cursus om alles bij te houden. Als er een klant komt met een probleem, weten de jongens vrijwel meteen wat het is."

Verstand van zaken

Verstand van zaken hebben, vindt Herman belangrijk. "Wij hebben hier de filosofie: alles wat je verkoopt, daar moet je verstand van hebben. Als je het goed wilt doen, moet je eerst weten hoe het in elkaar zit. Wij hebben in de winkel dan ook geen verkopers, maar adviseurs." Op welk merk je ook stapt, je kan bij Bike Totaal Boersen op diverse fietsen proberen wat voor jou het beste is. "Wij zoeken de fiets die bij de mensen hoort, zodat ze blij zijn wanneer ze erop zitten." Want een tevreden klant is belangrijk, vindt Herman. Niet voor niets komen de klanten vanuit de hele Noordkop naar hun winkel..

"Alles is nieuw in de winkel en dit geldt ook voor de accessoires: we hebben het nieuwste van het nieuwste. Van regenkleding tot brillen en van alles voor op de fiets. We waren en zijn een hele complete winkel, met als hart van de zaak onze werkplaats, waar we iedereen weer kunnen helpen!"

De nieuwe locatie is slechts 1 minuutje fietsen van de oude locatie, aan de Witte Paal 325, 1742LE te Schagen. T. 0224-212 328. www.boersenschagen.biketotaal.nl/

Het team van Bike Totaal Boersen staat voor u klaar!