Bewoners Lelypark in Wieringerwerf mogen weer bezoek ontvangen

Algemeen
De bewoners mogen weer bezoek ontvangen. (Foto: WZG Samen)
De bewoners mogen weer bezoek ontvangen. (Foto: WZG Samen) (Foto: WZG Samen)

WIERINGERWERF - Zorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf is een van de 25 verpleeghuizen waar de bezoekersregeling verruimd gaat worden. Het doel is om te kijken wat voor invloed het toestaan van bezoek heeft op de verspreiding van het coronavirus. Niet alle zorgorganisaties in dat gebied stonden te trappelen om mee te doen, zo had Magentzorg uit Alkmaar zich bewust niet aangemeld. Omring uit Hoorn wilde wel graag, maar heeft begrip voor de keuze voor Lelypark.

Landelijk zijn er vijfentwintig verpleeg- en verzorgingshuizen aangewezen om mee te doen aan de proef om de bezoekregeling te verruimen. Met als doel om een eind te maken aan de vaak schrijnende eenzaamheid waarmee bewoners van zorgcentra door de coronaregels worden geconfronteerd. In Lelypark worden twee vormen van verpleeghuiszorg geboden, kleinschalige zorg voor mensen met dementie en langdurige zorg zonder behandeling.

Vanaf volgende week zal de pilot van start gaan voor een periode van twee weken. Bij de verruiming van de bezoekregeling gaat het niet om een vrije bezoekersinloop, maar om een bezoekregeling die aan strikte (landelijke) voorwaarden voldoet. Momenteel worden binnen Samen alle details en voorwaarden rondom de bezoekregeling nader uitgewerkt om hier vanaf komende maandag zo zorgvuldig mogelijk mee om te kunnen gaan.