Deel kindertekeningen met eenzame ouderen

Algemeen
Kindertekeningen zijn altijd leuk om te bewaren. Nu ook voor eenzame ouderen, om van te genieten.
Kindertekeningen zijn altijd leuk om te bewaren. Nu ook voor eenzame ouderen, om van te genieten. Foto: Pexels

REGIO - Friddo is een platform met mobiele apps waarop ouders op een eenvoudige wijze de knutsels van hun kinderen kunnen bewaren. Er zijn al meer dan 50.000 knutsels bewaard. 

Friddo stuurt in coronatijd pakketten met kindertekeningen naar zorginstellingen, waar ze aan de bewoners worden uitgedeeld. De ouders kunnen tekeningen en knutsels selecteren die voor deze actie gebruikt mogen worden door de tag #zorgvoorelkaar te gebruiken. Friddo maakt van al deze knutsels A4 posters waarop de knutsel prominent te zien is, maar ook de naam en leeftijd van het kind en een eventuele persoonlijke boodschap wordt getoond.

Hart onder de riem

In deze coronatijd hebben ouderen in zorginstellingen veel minder of zelfs geen bezoek meer, en door hen kindertekeningen te sturen, steken we met z’n allen deze kwetsbare groep een hart onder de riem. Om zoveel mogelijk ouderen te bereiken kunnen zorginstellingen zich bij ons melden op zorgvoorelkaar@friddo.com. En natuurlijk mogen mensen ook de instelling van hun vader, moeder, opa of oma opgeven! Om steeds nieuwe tekeningen te kunnen sturen, willen we graag nog meer kindertekeningen kunnen gebruiken. Dit kan door tekeningen in Friddo te voorzien van de #zorgvoorelkaar tag!

Friddo is een gratis dienst, maar het printen en versturen van de tekeningen kost natuurlijk geld. Daarom zijn we eind april een crowdfunding gestart waarmee we in twee dagen tijd al ruim 1000 euro hebben opgehaald. Hiermee kunnen we waarschijnlijk zo’n 10.000 tekeningen verspreiden. Tot nu toe hebben we er al 2.000 uitgedeeld, bij ruim 20 zorginstellingen. De reacties op de tekeningen zijn hartverwarmend! www.friddo.com/zorgvoorelkaar