Kerken weer open

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR )

SCHAGEN - Net als de samenleving, gaan de kerken verder open. Zo zijn publieke eucharistievieringen met een groep van maximaal 30 personen vanaf juni weer mogelijk, eerst nog zonder communie en vanaf 14 juni, Sacramentsdag, met communie. De parochies van Schagen, de Vijfhoek, de Wieringermeer en Wieringen gaan dan ook, in juni, de eucharistie weer vieren maar aanvankelijk alleen op een doordeweekse dag dus nog niet op zaterdagavond of zondag. 

Eucharistie alleen doordeweeks

De pastores van de regio willen voorkomen dat bij een weekendviering mensen teleurgesteld worden of zelfs weggestuurd moeten worden omdat het maximum aantal van 30 wordt overschreden. Dat vinden we ongepast. De kans daarop is bij een doordeweekse viering gering. Houd de berichtgeving vanuit uw eigen parochie goed in de gaten. Daarin zult u o.m. kunnen lezen hoe u zich, als u een viering wilt bijwonen, dient aan te melden. Als u hoest / verkouden bent of koorts hebt blijft u uiteraard thuis. Vanaf juli zullen de kerkdeuren nog wijder open gaan, dan worden vieringen met 100 deelnemers mogelijk en gaan we ook op zaterdagavond / zondag weer vieren. In de ‘anderhalvemeterkerk’ gelden de richtlijnen van het RIVM en het protocol dat de Nederlandse bisschoppen hebben opgesteld. De pastores richten het kerkgebouw en het verloop van de liturgie daarop in en rekenen op uw medewerking.
Voor dit weekend wensen we u gezegende en fijne Pinksterdagen en we zien er verlangend naar uit elkaar weer te ontmoeten aan de Tafel van de Heer.