Onderhoud aan de vlotbruggen in gemeente Schagen

Algemeen
De Sint-Maartensvlotbrug.
De Sint-Maartensvlotbrug. (Foto: Wikimedia/Martin Stevens)

SCHAGEN - De provincie Noord-Holland voert regulier onderhoud uit aan de vlotbruggen in de gemeente Schagen. Vanaf 2 juni tot en met 13 juni 2020 wordt achtereenvolgens aan de Sint Maartensvlotbrug, vlotbrug ’t Zand en de Burgervlotbrug een aantal dagen onderhoud uitgevoerd. 

Sint Maartensvlotbrug, 2 en 3 juni

De eerste brug die onderhanden wordt genomen is de Sint Maartensvlotbrug. Op dinsdag 2 juni (van 22.00 tot 06.00 uur) en woensdag 3 juni (van 22.00 tot 06.00 uur) is de brug afgesloten voor alle verkeer. De omleidingsroute loopt via de Stolperbasculebrug. Klik  hier voor een omleidingskaartje. Er is geen tijdelijke veerpont voor fietsers en voetgangers, omdat de werkzaamheden ’s avonds en ‘s nachts zijn, buiten de gebruikelijke vaartijden.

Vlotbrug ’t Zand, 4 - 6 juni

De tweede vlotbrug waar onderhoudswerkzaamheden aan worden uitgevoerd is Vlotbrug ’t Zand. Hier starten de werkzaamheden op donderdag 4 juni (09.00 uur). Het werk duurt tot zaterdag 6 juni (05.00 uur) en er wordt alleen overdag gewerkt. De brug is afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug. Klik  hier voor de omleidingsroute. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een pont: op donderdag van 9.00 tot 21.30 uur en op vrijdag van 6.00 tot 21.30 uur. Op de pont gelden de RIVM-richtlijnen van het openbaar vervoer: er zijn maximaal acht personen toegestaan en een mondkapje is verplicht. 

Burgervlotbrug, 9 - 13 juni

Van dinsdag 9 juni (07.00 uur) tot en met zaterdag 13 juni (05.00 uur) vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Burgervlotbrug. Naast regulier onderhoud wordt hier ook een paal gerepareerd (de balanspaal). Er wordt dagelijks van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt. Mogelijk op vrijdag 12 juni ook in de avond en nacht. De brug is afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug en de Schoorldammerbrug. Klik  hier voor de omleidingsroute. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen van 6.00 tot 21.30 uur gebruikmaken van een veerpont. Op de pont gelden de RIVM-richtlijnen van het openbaar vervoer: er zijn maximaal acht personen toegestaan en een mondkapje is verplicht.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op: Waaksaam nieuws

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, groen, bruggen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Op Waaksaam leest u meer over de werkzaamheden. WaakSaam volgt de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. De aannemer verzoekt mogelijke passanten van de brug ook de maatregelen in acht te nemen.