Dansschool Rebounce wil weer open: ‘Ik geef niet op wat ik in al die jaren heb opgebouwd’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

SCHAGEN - Valt dans onder cultuur of sport? Renate Overgoor van Dansschool Rebounce en andere dansscholen in Schagen verkeren al weken in onzekerheid. De danssector wordt door het kabinet nergens genoemd.

Ik geef niet op wat ik in al die jaren heb opgebouwd

Op 16 maart veranderde er veel voor iedereen, zo ook voor de dansscholen. Vrijwel direct is Rebounce gaan kijken naar de mogelijkheden en werd er gestart met online danslessen, zo konden de leerlingen van jong tot oud toch nog dansles krijgen. Ook andere dansscholen in Schagen volgden snel. Maar de online lessen zijn voor niemand lang vol te houden. 

‘Ik mis het contact met de kinderen’, ‘je kunt toch niet zo goed zien hoe de kinderen bewegen en corrigeren is dan lastiger’. Desondanks zijn de online lessen een ervaring geweest. 

Rond 21 april gingen er geruchten dat er wellicht buiten gedanst zou kunnen worden. "Ik ben hiervoor direct in de telefoon geklommen om diverse contacten te benaderen. Gemeente Schagen wil ik hiervoor een dikke pluim geven. In een onzekere periode hebben ze mij als dansschool goed begeleid en aangegeven wat er mogelijk is. Via via kwam ik contact met de Atletiekvereniging TAS’82. Ze hebben een prachtig terrein en wilde dit graag delen met de Dansschool. Een nieuwe samenwerking was geboren!"

"In deze tijd kijk ik naar oplossingen en mogelijkheden, dit helpt niet alleen mij vooruit maar ook de dansers. De krachten bundelen hoor je vaak, maar daarvoor is wel inzet nodig."

Dansschool Rebounce danst nu buiten op het terrein van Atletiekvereniging TAS’82, maar hopen dat we in ieder geval het nieuwe dansseizoen weer in de danszaal aan de Witte Paal 200 kunnen starten. 

"Een eindshow in Alpha kan er helaas niet zijn dit jaar, maar ook daar heb ik een oplossing voor gevonden. Er wordt een gave videoclip gemaakt van de dansjes, deze komt online op YouTube, zodat je lekker thuis op de bank de voorstelling kunt bekijken en het voor de dansers ook een afsluiting is. Het is een ‘gek’ dansseizoen geweest voor iedereen in Schagen, geen dansers op de Markt, geen optredens in de Muziektuin, maar achter de schermen wordt er bij elke dansschool alweer hard gewerkt aan nieuwe dansen die we hopelijk snel aan iedereen kunnen laten zien."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding