SP Schagen tegen huurverhoging Wooncompagnie

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay/Alexander Stein)

SCHAGEN - SP Schagen heeft een brief aan de Wooncompagnie gestuurd met de oproep om helemaal van de huurverhoging voor dit jaar af te zien.

De SP was erg blij met het bericht van de wooncompagnie dat de huurverhoging tot 1 oktober uitgesteld wordt. De Wooncompagnie liet daarmee zien een echte sociale verhuurder te zijn. Inmiddels is wel duidelijk dat de crisis grote gevolgen voor de economie heeft en daarmee voor de inkomens van mensen. De werkloosheid in Schagen stijgt harder dan in de rest van het land en werkloosheid heeft grote gevolgen voor de inkomens. De crisis heeft ook grote gevolgen voor ondernemers en zzp’ers. De zzp’ers worden extra geraakt omdat bij de nieuwe steunmaatregelen het inkomen van de partner meetelt en deze mensen dus een diepe duikeling in inkomen maken.

De sociale huurwoningen van de Wooncompagnie zijn in principe alleen beschikbaar voor inwoners met lagere inkomens. De ervaringen uit het verleden leren dat mensen met een laag inkomen het hardste door een crisis getroffen worden. De crisis gaat ons hard raken. Daarom een oproep aan de Wooncompagnie om af te zien van de huurverhoging per 1 oktober.