OldSkoel organiseert Kunstweekend 2020

Algemeen
OldSkoel
OldSkoel (Foto: pr)

BURGERBRUG - Na de afgelopen hectische tijd in verband met het coronavirus en als teken dat er betere tijden aankomen, organiseert de OLDSKOEL aan het begin van deze nieuwe zomer vrijdag 19 t/m zaterdag 21 juni het KUNSTWEEKEND 2020. In het voormalige schoolgebouw in Burgerbrug laat een grote groep kunstenaars drie dagen lang hun werk zien. De toegang is geheel gratis; voor enkele activiteiten geldt een bescheiden bijdrage. Uiteraard hanteert OldSkoel de door de overheid opgestelde coronamaatregelen en vraagt en verwacht dat ook van de bezoekers. De routing door de school wordt duidelijk gemaakt door de vrijwilligers van OldSkoel. Er mogen niet meer dan 30 mensen tegelijk in de school; dit wordt ter plekke geregeld.

De exposerende kunstenaars zijn in willekeurige volgorde:

Anne de Jong (miniaturen en lino’s), Ziarah Janssen (schilderijen), Fleur Jagt (schilderijen), Jessica Heetebrij (fotografie en sieraden), Nelle Tjallingil (schilderijen), Nanni Vijn (houten objecten), Evelien Linschoten (vilt), Victor de Boo (jazzart), Jan Bekker (schilderijen), Mariek Anneveldt (mozaïeken), Peter Huijberts (objecten), Bart de Vries (pentekeningen), Diana Koopman (bronzen beelden) en K.J. Hoeve (bestek- en gereedschapkunst).

Brocante 

De brocante ‘Le Bouche à Oreille’ is het hele weekend open. In de winkel zijn naast serviezen en vazen ook prachtige lampen en kasten te koop.

Kleding, sieraden, koffie, thee

In de ruimte van Jessica Heetebrij is naast kunst het gehele weekend tweede-kans kleding te koop en er is koffie/thee met gebak. Een deel van de opbrengst van de kleding gaat naar het goede doel.

Verder zijn er in het weekend nog veel andere activiteiten:

Muziek

De opening vindt plaats op vrijdag 19 juni om 16.00 uur met muziek van o.a. jazzdrummer Victor de Boo, singer-songwritersduo Helen Botman & Peter van Vleuten, en saxofonist Victor Posch.

Kunstbuffet

Vrijdag 19 juni om 19.00 uur start het Lopend Kunstbuffet (maximaal 20 deelnemers). Opgeven via info@jessicaheetebrij, kosten 15 euro p.p. Tijdens het Kunstbuffet speelt Victor Posch (piano, zang, sax) nieuwe muziekstukken en is er volop gelegenheid om de tentoongestelde kunst te bekijken.

Schilderworkshop

Kunstschilder Jan Bekker geeft zowel zaterdag als zondag een workshop ‘Stilleven schilderen’. Op beide dagen duurt de workshop van 13.00 – 15.00 uur, de kosten zijn 10 euro p.p. Opgeven via: janb.kunst@gmail.com

Mini-concerten Botman & Van Vleuten

Helen Botman (zang) en Peter van Vleuten (gitaar,zang) verzorgen zaterdag en zondag om 14.00 uur én om 15.00 uur een optreden met songs en verhalen over leven, liefde en andere zaken. Toegangsprijs 5 euro p.p.

De OldSkoel aan de Grote Sloot 116a in Burgerbrug is vrijdag 19 juni geopend van 10.00 – 16.00 uur, en op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni van 10.30 – 16.30 uur. Entree is gratis.

Voor algemene informatie zie ook www.oldskoel.nl